Black Veil Brides – Vale (2018)

Black Veil Brides su bend koji mnogi mrze samo iz razloga jer ih devojčice obožavaju. Ovi momci zapravo prave odličnu hard rock muziku godinama unazad i postaju sve značajnije ime na sceni. Svakako nisu prvi muški bend koji koristi šminku, ali ipak mislim da je problem u licemerima koji svoj muzički ukus baziraju na onome što vide a ne na onome što čuju.

Vale je peti album u Black Veil Brides diskografiji i bavi se istim temama kao i prethodni, ličnom borbom između dobra i zla. Od starta kreću žestoko sa režećom The Last One. Nastavljaju sa Wake Up, koja će sigurno biti glavni hit na ovogodišnjoj turneji benda. Neophodno usporavanje sa When They Call My Name pesma je inače posvećena onima koji se bore sa anksioznošću. The Outsider je numera kojom su najavili novi album pre skoro godinu dana i definitivno se u njoj pronalaze svi koji se ne uklapaju u društveni sistem. Ako bismo se bavili predviđanjem, onda bismo mogli da kažemo da će Our Destiny i My Wow da budu najveći hitovi ove ploče. Alkaline Trio imaju pesmu Queen Of Pain, a njihov pevač Matt Skiba je gostovao na Andy Biersackovom solo albumu i zbog toga je numera The King Of Pain svojevrsni omaž ovom sjajnom bendu. Simfonija nazvana Dead Man Walking (Overture II) u trajanju od osam i po minuta je ono što čini ovaj album posebnim. Ovo je potvda zrelosti i kreativnosti za ovih pet momaka koji stoje ispred Black Veil Brides brenda.

Veil deluje kao konceptualni album, ali to zapravo nije. Tekstovi su angažovani i upućeni onima koji pokušavaju da se izbore sa mrakom u koji im se život pretvorio. Sve je ispunjeno glomaznim rifovima, orkestralnim aranžmanima i pravim muškim vokalima. Posle uspešne saradnje na Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones iz 2013. godine, na mesto producenta se vraća John Feldmann, ali ovog puta uz pomoć gitariste Jake Pittsa.

black veil brides vale