Yu Grupa krajem novembra u Kombank dvorani

Institucija jugoslovenskog i srpskog rokenrola Yu Grupa počeće obeležavanje velikog, u regionu jedinstvenog jubileja 50 godina postojanja koncertom na svoj rođendan 29. novembra u prestižnoj Kombank dvorani u Beogradu.

Koncert Yu Grupe u nekadašnjem Domu sindikata, u okviru koncertnog serijala promoterske kuće Long Play Pod maskama, biće samo uvod i mala najava za iduću godinu, kada u očekivanim redovnim zdravstvenim okolnostima naš najdugovečniji bend priprema veliki slavljenički spektakl, o čemu će fanovi i javnost biti naknadno obavešteni.

YU Grupu su u jesen 1970. godine osnovali Dragi i Žika Jelić, orguljaš Miodrag Mive Okrugić i bubnjar Velibor Boka Bogdanović, pod radnim nazivom Idejni posed. Na nastupu u zemunskom klubu Sinagoga 29. novembra iste godine, disk džokej Zoran Modli je pozvao publiku da im odabere ime. Prihvaćen je predlog Miroslava Stanivuka i od te večeri su postali YU Grupa. Godinama kasnije svirali su redovne rođendanske koncerte 29. novembra, na Dan Republike.

Početak događaja je zakazan za 20 časova, a ulaznice koštaju 1800, 2200 i 2600 dinara preko mreže Tickets.rs i na blagajni Kombank dvorane. Koncerti serijala Pod Maskama održavaju se u skladu sa trenutnim zdravstvenim propisima i preporukama, uz ograničen broj posetilaca, distancu, obavezno nošenje maski.