Wind Rock Fest u Vršcu od 28. do 31. jula

Ovogodišnji Wind Rock Fest održavaće se od 28. do 31. jula tekuće godine. Mesto druženja ostaje isto, Vršačko jezero.

Prvi dan festivala ostaje rezervisan za mlade neafirmisane bendove, koji će učešćem na Wind Rock Up takmičenju imati mogućnost da se predstave publici i da promovišu svoju muziku i bend. Glasanjem na Facebook stranici publika je odlučila da ove godine tu priliku dobiju bendovi Majmunsko Ostrvo, Jevadh, Kalibar, Rulja INC, Sample Text i Aurum, dok su organizatori festivala odlučila da pruži šansu bendovima Izgubizmo i Neke Face.
Pored takmičara, u četvrtak će nastupati i bend Nemi Pesnik.

Sara Džesika Panker je prošlogodišnji pobednik Wind Rock Up takmičenja izglasan od strane publike, i bend koji će imati priliku da u petak prvi izađe na scenu i podseti nas zašto su baš oni osvojili srca publike.
Nakon njih će se na sceni smenjivati poznata imena domaće scene: Orthodox Celts, Jorgovani i Električni orgazam. Čast da zatvore drugi festivalski dan, imaće cover bend iz Pančeva Rajko i živi zid.

Prvi na scenu u subotu stupaju pobednici prošlogodišnjeg izdanja Wind rock upa bend Jurka iz Čačka. Nakon njih ćete moći da poslušate sastave Ničim Izazvan i Iskaz kao i dugo iščekivan folk-pank sastav Brkovi. Veče će se takođe privesti kraju uz cover bend Zona Katastrofe, poznata publici sa prošlogodišnjeg festivala.

Nedelja je do ove godine bila zamišljena kao dan za odmor, oporavak i opuštanje uz tradionalni Vršački kotlić, takmičenje u pripremi gulaša i riblje čorbe. Ovaj put su organizatori festivala odlučili da pruže publici još jedan dan kvalitetne muzike, te poslednjeg, četvrtog, festivalskog dana program otvara beogradski hard rock sastav Steel. Pored njih tu su i pobednici drugog Headlinerovog Mobil demo festa i pobednici Bunt rok festivala, bend Sanitarium. Nakon njih će na scenu stupiti novosadski bend Neprijatelj Prelazi Zeku a festival će privesti kraju sastav Seljačka Buna.

U pratećem programu, pored već tradicionalnog predstavljanja muzičkih škola, ponovo će biti organizoivana berza ploča, Rock Kvizalica, i još puno drugih sadržaja.

Paket ulaznica za sva četiri dana po ceni od 2000 dinara možete poručiti putem maila wind.rock.karte@gmail.com, preko sajta tickets.rs ili ih kupiti u rock klubu Čađava furuna.
Pojedinačne ulaznice će se prodavati samo na ulazu i to po ceni od 300 dinara za četvrtak i nedelju, i 1200 dinara za petak i subotu.