Wind rock fest krajem jula u Vršcu

Wind Rock Fest će biti održan u Vršcu od 29. jula do prvog avgusta,  pod motom Let’s rock again! na Vršačkom jezeru.

Četvrtak 29. jul je namenjen za zagrevanje pred dve glavne festivalske večeri. Ove godine prvi put se organizuje Wind rock up! takmičenje demo bendova. Priliku da se predstavi imaće 6 bendova, a njih bira publika glasanjem na Facebook stranici. Za sam kraj večeri, kao specijalni gosti nastupiće dobro poznati boemski pankeri Jorgovani.

Petak je rezervisan za već proverene rock snage Partibrejkerse, kao i uvek energične Pančevce, Iskaz. Pored njih, čast da otvore program u petak imaće finalisti Mobil demo festa, Festovog demo festa, kao i puno drugih manifestacija, Znoj iz Pančeva. Za kraj večeri, i pripremu za sledeći dan, pobrinuće se Zona katastrofe uz najveće hitova R’n’R-a.

Subota će započeti velikim brojem različitih celodnevnih aktivnosti. Pored berze ploča, Rock kvizalice, svojih pet minuta slave imaće i najmlađi, koji će pokazati svoje umeće i poznavanje rock muzike na gitari. Nastupaju vršački muzički centri i škole gitare Bulijeva škola rock-a, Muzički centar Zvončići, a tu je i lokalna punk podrška, bend Zlotvori.  Večernji program otvaraju mladi reperi Wajz. Za one koji ipak vole mekši zvuk i laganiji ritam, tu je nastup Tanje Jovićević i Oktobra 1864. Kao hedlajneri subotnje večeri, nastupiće prvi put u Vršcu, legendarni pankeri Hladno pivo.  Za kraj večeri i čast da zatvore ovogodišni festival, ima Majkan, punk rock bend iz Apatina.

Nedelja je zamišljena kao dan za odmor, oporavak i opuštanje uz tradionalni Vršački kotlić, takmičenje u pripremi gulaša i riblje čorbe. Dok se kuvanje odvija, na bini će se predstaviti lokalni KUD-ovi, i time predstaviti tradiciju i kulturu kako Vršca, tako i Banata.

Ulaznice za festival možete nabaviti po ceni od 1400 dinara za tri dana festivala na svim tickets prodajnim mestima, porukom na facebook stranici festivala ili u Rock klubu Čadjava furuna nova u Vršcu.