Welicoruss, Haste i Džedalji u subotu u Novom Sadu

Baner Hurleur Navy Keni

Ruski symphonic black metal sastav Welicoruss nastupiće u subotu, 9. juna, uz podršku bendova Haste i Džedalji, u novosadskom klubu Dvorište.

Nakon uspešnog nastupa na EXIT festivalu 2015. godine, a potom i na Festivalu ruskog metala 2017. godine, sibirski vukovi po treći put nastupaju u Srbiji. Welicoruss karakterišu mračan, intenzivan i mističan zvuk, koji predstavlja fuziju atmosferičnog metala sa elementima klasične muzike, kao i tekstovi koji oživljavaju drevne filozofe i orkestralne kompozicije kroz koje ispoljavaju svoju ljubav prema prirodi.

Haste je thrash/speed/death metal sastav iz Vrbasa, nastao 2014. godine. U periodu do sredine 2017. godine članovi benda su se menjali, a onda je Haste dobio finalnu postavu sa kojom će početi dalji rad. Repertoar benda se trenutno sastoji od kombinacije obrada bendova kao što su Death i At The Gates, uz polovinu autorskih pesama. U bližoj budućnosti bend planira da sadržaj repertoara promeni na isključivo autorski materijal. Bend je snimio svoj prvi EP pod nazivom Suffer Is Beneath koji je izašao u decembru 2017. godine. Bend trenutno piše materijal za svoj prvi album koji je planiran za početak 2019. godine.

Bend Džedalji iz Sombora oformljen je na leto 2005. godine. Od samog starta bend se bavi autorskim radom sa idejom da svira metal slobodnije forme bez pravila u stvaralaštvu, pa su tako i pesme najčešće nastajale iz improvizacije. Bendovi poput Slayer-a, Death-a, Carcas-a i Kreatora su uzori Džedaljima i po ugledu na njih Džedalji kreiraju svoj zvuk.

Cena ulaznice iznosiće 500 dinara, a možete je nabaviti na ulazu u klub. Početak događaja zakazan je za 19 časova.

IMG_5131-(Copy) (Copy)