Wardruna u Sava centru u maju naredne godine

Svetski poznati bend Wardruna će posetiti Beograd i u Sava centru održati svoj prvi nastup u Srbiji 7. maja 2020. godine, a organizator je Charm Music Serbia.

Bend Wardruna poznat je po tome što održavaju ograničen broj koncerata svake godine, i koji su u većini slučajeva rasprodati, tako da fanovi ne bi trebalo da čekaju dugo pre nego što obezbede svoje karte za ovaj ekskluzivnu šansu da vide Wardrun-u na sceni.

Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je multiinstrumentalista Einar Selvik, a presudna je bila njegova velika želja da da novi glas staroj mudrosti i tradiciji Skandinavije. Koristeći antičke nordijske instrumente i poetske strukture na savremeni način, Wardruna spaja naučno sa pop-kulturnim i dolazi do publike širom sveta bez žanrovskih ograničenja.

Bend ima izdata četiri albuma, gde prva tri Runaljod gap var Ginnunga, Runaljod Yggdrasil i RunaljodRagnarok čine Runaljod trilogiju u kojoj se muzički interpretiraju stari runski tekstovi sa Severa. 2018. godine Wardruna izdaje akustični album Skald, koji istražuje tradicije skandinavskih pesnika i pripovedača. Einar Selvik i Wardruna su takođe znatno doprineli saundtreku TV serije Vikinzi, a Einar je čak i glumio u nekoliko epizoda.

Norveški muzički fenomen Wardruna nedavno je oduševio publiku u rasprodatoj zagrebačkoj dvorani Lisinski, priredivši jedinstven audio-vizualni doživljaj za pamćenje.

Ulaznice za koncert u Sava centru koštaju 2900, 3200, 3590 i 3900 dinara. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs.

wardruna