Vizelj najavljuje veliki beogradski solo nastup

Jedan od bendova sa najatraktivnijim potpisom na lokalnoj sceni, Vizelj, najavljuje prvi veliki solo koncert u Domu omladine Beograda, u petak 23. decembra s početkom u 21h. Bend će krajem novembra objaviti dugo-očekivano studijsko izdanje „Ne vidim te od dima“, sa kog su već objavili pet singlova sa pratećim video spotovima. Vizelj je kroz novih pet singlova “provozao” publiku kroz široku paletu žanrova, od garažnog roka tipičnog za 70-te godine, do rada na bubnjevima u stilu jungle i drum&bass producenata iz Velike Britanije. Kao savršeni spoj gitarske muzike i klupske energije, ovaj bend obećava da će u Dom omladine doneti svoj jedinstveni i specifični, ukratko rečeno – rejv.

Novi album će biti četvrto studijsko izdanje Vizelja, nakon njihovog prvog EP-ja iz 2014., zatim albuma „Naj Bolji“ iz 2017. i EP-ja „Superspektakl“ iz 2018. godine. Godine 2019. godine Vizelj je imao i turneju po Velikoj Britaniji, gde su predstavili boje beogradske scene u čak četiri grada – i to u Dablinu, Liverpulu, Edinburgu i Londonu. Bend čine Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović.

Lokalnu podršku na koncertu čini dub bend Headhop, koji je početkom ove godine objavio debitantski EP imena „Return to Soho“ sa singlom „JAWBREAKER“. Bend je oformljen u proleće 2021. godine, a čine ga trombonista Miloš Stevanović, basista Danilo Ristić i producent Miloš Radičević. Miloš Stevanović (aka Lavan) je takođe deo Zicer Inc. rep kolektiva, a zajedno sa Danilom Ristićem je radio na nekoliko muzičkih projekata. Miloš Radičević je producent i DJ baziran u Beogradu koji izdaje klupsku muziku pod nekoliko pseudonima.