Vicery, Wicked Ways, Kobold i Warmonger u Elektropioniru

U petak, 21. septembra tekuće godine, beogradski sastav Vicery promovisaće svoj album prvenac Devolution… u prostorijama kluba Elektropionir. Promocija albuma odigraće se uz podršku bendova Wicked Ways, Kobold i Warmonger.

Vicery su na leto 2016. godine osnovali Ivana Momčilović na vokalima i Elio Rigonat na svim instrumentima. Započet kao eksperimentalni projekat, bend je nekoliko meseci kasnije, 28. decembra, objavio svoj prvi EP Vicery. Okarakterisan spojem više metal žanrova, kao što su death metal, industrial metal, groove metal i NU Metal u jedan savremeni zvuk, Vicery EP predstavlja sasvim nov žanr. Tokom 2017. godine, Vicery je samostalno odštampao svoje prve CD-ove i objavio ih kroz sopstvenu izdavačku kuću LOM, a samo tri dana kasnije potpisao za ruskog izdavača Narcoleptica Productions i dobio izdanje na kaseti. 10. avgusta tekuće godine objavljen je prvi album benda pod nazivom Devolution… i to kroz izdavačke kuće Narcoleptica Productions iz Rusije, United By Chaos iz Finske i LOM. Sačinjen od deset pesama, sedam novih i tri stare, album je okarakterisan kao eksperimentalni pristup death metalu, mešanjem neuobičajenih ritmova, gitarskih deonica u alternativnim štimovima, retro klavijatura i egzotičnih instrumenata sa tradicionalnim suvim i dubokim death metal vokalima.

Wicked Ways je bend nastao od bivših članova benda Stygian Flames. Za razliku od svog prethodnika, Wicked Ways se bavi isključivo autorskim radom. Do sada imaju veliki broj svirki iza sebe i EP u power/thrash metal stilu. Bend trenutno radi na novom autorskom projektu.

Kobold je beogradski speed/thrash/power trio nastao 2015. Objavili su svoj prvi EP Madman’s Overture koji je lansirao bend na domaćoj metal sceni. Kobold je tokom 2017. objavio svoj prvi album Death Parade sastavljen od 15 pesama. Bend je 2018. potpisao za izdavačku kuću Iron, Blood & Death corp. i najavljeno je reizdanje albuma Death Parade, kao i dalja saradnja za drugi album koji je u konačnom procesu spremanja za ulazak u studio i snimanje. Na svirci će biti predstavljene neke nove pesme, mnoštvo starih, a biće dostupni i CD-ovi i majice u velikom broju.

Warmonger je mladi thrash metal sastav iz Pančeva koji je svojim utegnutim sviranjem legendarnih obrada Metallice, Slayera i Kreatora već osvojio mlađu publiku po rodnom gradu, ali i Beogradu. Trenutno rade na nekim od prvih autorskih pesama. Dobar provod je zagarantovan!

Početak događaja zakazan je za 20 časova. Cena ulaznice iznosi 250 dinara i možete je nabaviti na ulazu u klub. Na svirci ce biti dostupni Devolution… CD-ovi i majice u velikom broju.

39589306_2180860771942183_4236998384398893056_o