Veliki solo koncert grupe Eyot u četvrtak u Domu omladine Beograda

Niški sastav Eyot održaće veliki solo koncert u četvrtak, 20. septembra tekuće godine, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Ovaj niški bend postigao je ono najteže u muzici: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Njihova karijera već spada u izuzetne. Objavili su ukupno 4 albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez. Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti. Ove jeseni, povodom deset godina rada benda, Eyot će objaviti DVD Koncert za prirodu koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1500m. Veliki solistički koncert u Domu omladine Beograda zato je razlog za slavlje, uz Eyot na apsolutnom vrhuncu kreativne snage.

Početak koncerta zakazan je za 20 časova. Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže, po ceni od 800 dinara. 36188580_2039665869377151_976182281821487104_o