Veliki povratak Teške industrije pred beogradsku publiku

U subotu, 21. januara, kultni sarajevki bend Teška industrija, na čelu s Ivicom Propadalom, vraća se u velikom stilu pred svoju vernu beogradsku publiku nakon 39 godina.

Koncert u Mikser House-u, koji su članovi Teške idustrije nazvali Bili i ostali raja, omaž je sarajevskoj pop-rok školi, a bend odsvirati pesme koje su presek karijere Teške industrije, uz sve hitove s poslednjih albuma.

Pred beogradski koncert, Ivica Propadalo, frontmen i basista benda Teška industrija, otkriva zašto mu je beogradski koncert tako važan i poziva sve fanove starog dobrog sarajevskog pop-rok zvuka da se pridruže koncertu u Mikseru

Nakon koncerta, bend će organizivati i druženje sa fanovima i beogradskim muzičkim kolegama koje očekuju na koncertu benda, koji je zaista za sva vremena upisan u pop-rok istoriju bivše države.

Koncert koji je pred nama u Mikser House-u za nas je veoma važan jer Beograd je, naravno, bio i ostao muzička prestolnica. Svima nama koji smo sedamdesetih počinjali graditi karijeru,  bio je san potvrditi se u dva najveća grada, u Beogradu i Zagrebu. Ko to nije uspeo nije se smatrao ozbiljnim bendom! A u koncertnoj aktivnosti Beograd je tu neprikosnoven.  Naravno, nekada nije postojao takozvani turbo folk, postojala je samo kvalitetna narodna muzika. Hteli mi to priznati ili ne, pop i rok muzika je danas ugrožena i to u celoj regiji. Nastupilo je površno vreme u svim segmentima pa tako i u muzici. Više prolaze jeftini banalni tekstovi nego kvalitetni i ozbiljniji. Pokojni, veliki  čika Duško Trifunović, a koji je autor većine ranih pesama Teške industrije, ali i autor većine tekstova Bijelog Dugmeta, verovatno se okreće u grobu. Njegovi tekstovi očito vise nisu za ovo vreme. Ali nije sve baš tako tragično. I dalje se na našim prostorima  pojavljuju izuzetno kvalitetni izvođači, a i naše kolege, baš kao i bend Teška industrija, mi i dalje trajemo na sceni!, izjavio je Propadalo.

Ulaznice za predstojeći koncert u pretprodaji možete kupiti po ceni od 800 dinara na blagajni Mikser Housea i u sistemu Gigs Tix. Početak koncerta zakazan je za 21 čas.

r-3149801-1318075290-jpeg