Ana Popović u petak u Bašti SKC-a

Naša proslavljena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović, rođena u Beogradu, a bazirana u Los Anđelesu, ponovo je na putu. Globalna turneja dovodi je 6. jula u centar grada, gde će u senovitom ambijentu Bašte SKC-a promovisati svoj do sad najambiciozniji projekat, a u pitanju je trostruki album Trilogy.

Trilogy su tri albuma u jednom. Bluz, rok, fank i  džez melodije odsvirane su u jednom dahu, uz vrhunske Anine saradnike, kao što su dobitnici nagrade Grammy, Warren Riker (Laurin Hill, Carlos Santana) i Tom Hambridge (Buddie Guy), te Delfeayo Marsalis, jedan od vrhunskih trombonista, kompozitora i producenata u džezu danas. U pojedinim pesmama se kao gosti pojavljuju i savremene zvezde bluz muzike, kao što su Joe Bonamassa i Robert Randolph. 

U doba kada je većina skeptična o trenutnom stanju i budućnosti muzičke industrije, želela sam da kroz Trilogy ispričam jednu drugačiju priču – muzički biznis se možda drastično menja pod pritiskom interneta, ali to ne može da zaustavi pravog umetnika. Kreativnost na sceni je i danas veoma živa, a muzika uvek slavi život, izjavila je Ana povodom novog albuma.

Koncert organizuje Dom omladine Beograda, u saradnji sa Belef-om. Ograničena količina ulaznica po specijalnoj ceni od 1000 dinara dostupna je na blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže, dok će cena u redovnoj pretprodaji iznositi 1200 dinara.

Ana-Popovic-Poster