Veliki humanitarni koncert u subotu u CZK Vlada Divljan

Pre dve godine Eva Braun je uz pomoć brojnih prijatelja održala rasprodat humanitarni koncert u Domu omladine Beograda. Tom prilikom prikupljeno je 938076 dinara koji su potrošeni za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije. Ovog 21. septembra Eva Braun će sa istim humanim povodom, u društvu prijatelja iz sastava Artan Lili i Magic Bush, održati akustični koncert u prekrasnom ambijentu Centra za kulturu Vlada Divljan.

Humanitarni koncert pod nazuvom Neko kao ti…, pod pokroviteljstvom DMD Srbija, organizovan je u cilju prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Dišenova mišićna distrofija jedna je od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti od koje isključivo boluju dečaci. Karakteristika ove bolesti je ubrzano propadanje mišića usled nedostatka proteina distrofina u organizmu. Bolest se inače javlja kod jednog od 3500 muške novorođenčadi, a procenjuje se da u Srbiji od Dišenove mišićne distrofije trenutno boluje više od tri stotine dečaka.

Cilj organizacije DMD Srbija je podrška osobama obolelim od Dišenove mišićne distrofije i povezivanje međunarodnih kliničkih ispitivanja sa dečijim relevantnim klinikama u Srbiji, kao i uključivanje obolelih dečaka iz Srbije u klinička ispitivanja lekova specijalizovanih za potencijalno lečenje Dišenove mišićne distrofije.

Dolaskom na koncert pomažete ovu plemenitu akciju i postajete prijatelji u borbi za naše dečake.

Ulaznice su dostupne na biletarnici CZK Vlada Divljan i u Felix Shop-u po ceni od 1000 dinara.