Veliki beogradski koncert benda Quasarborn

Veliki beogradski koncert benda Quasarborn, koji je odložen prošle godine na samom početku pandemije, biće održan u četvrtak, 1. jula, u klubu Drugstore ispod Pančevačkog mosta.

Bend će promovisati svoj aktuelni album A Pill Hard to Swallow koji je izašao 24. januara poršle godine. Na bini će im se pridružiti ženski melodic death metal sastav Nemesis, koji je počeo kao Arch Enemy tribute, ali se vrlo brzo okrenuo isključivo autorskom radu. Promovisaće svoj debi album The War is On koji je izašao za Grom Records. Takođe su nastupale na nebrojenim regionalnim festivalima, između ostalog su osvojile prvo mesto na Demo Masters i drugo na Bunt Rock festivalima. Na njihovu muziku najveći uticaj imaju Arch Enemy, Death, In Flames, Kreator, a tekstovi su okrenuti socijalnim temama i
aktivizmu.

Specijalni gosti na ovom događaju su Larska kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz
pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70-ih i 90-ih, no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup. Svojim debi albumom Can’t Steal It pokazuju da imaju zreo i izgrađen stil.

Karte za ovaj koncert se mogu naći u pretprodaji u pabu Tom Bombadil, u Skenderbegovoj 53b, iza Prve beogradske gimnazije, a biće dostupne i na ulazu.