Veče ruskog folk metala u Festu

U okviru evropske turneje pod nazivom Folk Metal Marathon ruski folk metal bendovi Грай (Grai), СатанаКозёл (SatanaKozel) i Anabioz posetiće i Beograd. Koncert će se održati, u nedelju, 1. oktobra u klubu Fest u Zemunu.

Bend Грай osnovan je 2005. godine i spada u red najcenjenijih folk metal sastava iz Rusije, rame uz rame sa Arkonom, Kalevalom i Alkonostom. Iza sebe imaju 3 studijska albuma i brojne nastupe po Evropi. Muziku benda najkraće možemo opisati kao miks pagan metala sa elementima ruskog folk roka.

Za bend СатанаКозёл takođe možemo reći da spadaju u prvu ligu ruskih folk metal bendova. Grupa je osnovana 2003. godine i, kao i bend Grai, iza sebe imaju 3 studijska izdanja. Aktuelni album je Sever objavljen 2015. godine za jednu od najjačih izdavačkih kuća u Rusiji – Sound Age Productions.

Anabioz dolaze iz grada Oktjabrsk na istoku Rusije. Bend je osnoan 2003. godine i u svojoj diskografiji imaju upisana tri albuma. Anabioz u svojoj muzici uspešno kombinuje ženske vokale sa brutalnim growlom, black metal rifove sa zvucima violine. Trenutno rade na četvrtom albumu.

Cena ulaznica iznosiće 700 dinara u pretprodaji, a na dan koncerta iznosiće 900 dinara. Možete ih nabaviti u klubu Fest.

grai1