U zmajevom gnezdu i Cassidy’s Brewery u subotu u Atom Akademiji

Baričko-obrenovačka pank-rok petorka U zmajevom gnezdu održaće u subotu, 2. juna, veliku slavljeničku koncert-žurku u klubu Atom Akademija u Beogradu povodom 10. rođendana benda, a gosti na koncertu biće sastav Cassidy’s Brewery.
Sastav U zmajevom gnezdu se na binu vratio nakon duže pauze nastupom u februaru kada su gostovali bendu Six Pack u istom klubu i imaju veliku želju za nastupima. Nastali su 2008. godine, te ove godine proslavljaju deceniju postojanja. U tih 10 godina izbrojali su veliki broj nastupa, kako klupskih, tako i festivalskih, objavili su dva demo albuma, kao i dva albuma, a takođe su učestvovali u raznim projektima sa drugim izvođačima. Bend za vikend najavljuje i izdavanje novog singla/EP-a, što će biti prvo izdanje benda u poslednjem izdanju petočlane postave, od kada se na poziciji na gitari pridružio Sergej, kojeg ste prethodno mogli sresti u bendovima Bukowski, Moloa, a od nedavno i u Crvima.
Cassidy’s Brewery su sastav kome je Atom Akademija takođe dobro poznata s obzirom na to da su album prvenac zimus promovisali na ovoj lokaciji. Osnovali su bend u maju 2008. godine, ali su sa aktuelnom postavom od početka 2016. godine. Sviraju obrade Dropkick MurphysFlogging Molly’sThe Pogues, ali i tradicionalne irske pesme, iskrivljene i snažno pomešane s punkom i hard rockom. Održali su mnoge svirke u Beogradu, kao i u ostatku zemlje. Došli su do završnog dela festivala Demo Fest 2014 u Beogradu, učestvovali na zatvaranju bašte KST-a 2014. godine, a otvorili su i festival Beer Garden 2015. godine.
Binu će podeliti sa bendom irish punk rock šestorkom sa kojom su putovali i svirali od samog početka, kao i još jednom drugarskom ekipom koja ostaje iznenađenje za to veče. Sem toga, najavljuju da zabava počinje već od 21 čas uz probranu muziku, a druženje se nastavlja i nakon nastupa, na istoj lokaciji. Cena ulaznice iznosi 200 dinara.
IMG_7905