Turisti, Sergio Lounge i Sitzpinker u petak u Božidarcu

Beogradski alternativni sastavi Turisti, Sergio Lounge i Sitzpinker nastupiće u petak, 27. aprila, u Centru za kulturu Božidarac.

Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze poput turista. Bend je nastao jedne noći u Žarkovu, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira po akustičnoj gitari u svojoj sobi i snima to telefonom. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i narednih dana nastale su pesme za prvi album Turista, koji je snimljen upravo u stanu gde je bend nastao. U početku inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor, i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je učinilo Turiste jedinstvenom i najkompletnijom novom pojavom na muzičkoj sceni Beograda. Sa Boškom Mijuškovićem smo pre mesec i po dana detaljno razgovarali o novom bendu u video intervjuu, a početkom meseca bend je objavio novi spot.

Sergio Lounge je alter-ego beogradskog autora i muzičara, Srđana Popova. Svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu na regionalnoj sceni koja je upečatljiva na prvi pogled, a i na prvo slušanje. Ovaj u početku one man band vremenom je prerastao u pravi četvoročlani bend koji suvereno vlada chill out i lounge zvukom.

Sitzpinker je trojka predvođena pevačicom Dunjom Miljačić koja je odličnim svirkama krenula sa probojem na beogradskoj alternativnoj sceni i trenutno priprema svoj prvi album.

Karte za ovaj koncert možete nabaviti u Felix Shopu po ceni od 400 dinara, dok će na ulazu koštati 500 dinara. Početak događaja zakazan je za 20 časova.

IMG_9935