Trio Sveti u Bitef Art Cafe-u

U četvrtak, 24. avgusta, na Summer Stage-u, Bitef Art Cafe-a biće održan tradicionalni letnji koncert, na kojem će nastupiti Trio Sveti – Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić. Ovaj trio je pravi izraz poštovanja i ljubavi koji članovi ukazuju muzici, publici i jedan drugome.

Marko Đorđević je predvodnik internacionalne grupe Sveti, stacioniran u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine. Modern Drummer magazin ga naziva bubnjarem svetske klase i pravim inovatorom, dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album virtuoznimNedavno je uvršten u knjigu The New Face Of Jazz, kojoj su tema najznačajniji jazz muzičari našeg vremena.

Vasil Hadžimanov je najpoznatiji kao predvodnik Vasil Hadžimanov benda, vodećeg fusion sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berklee-u, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick, itd.

Branko Trijić je učio da svira gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom i drugima.

IMG_1688 (Copy)