Tricky napokon u Beogradu krajem februara

Legendarni trip-hop muzičar i producent Tricky održaće koncert 23. februara sledeće godine (21:00) u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda.

Beogradski koncert, prethodno najavljen za ovo proleće, a potom odložen zbog epidemije virusa Kovid-19, Tricky će održati u okviru evropske turneje povodom novog albuma Fall To Pieces, koji treba da se pojavi 4. septembra.

Novi album nedavno je najavio singl Fall Please koji poseduje čudnovatu, uvrnutu pristupačnost koja je iznenadila i samog njegovog tvorca Tricky-a: Sa Fall Please uspeo sam da postignem nešto što nikad ranije nisam bio u stanju, a to je da pesmu svi mogu da osete, čak i ljudi koji ne poznaju moju muziku. Ovo je moja verzija pop muzike. Ovde sam se najviše približio pravljenu popa.

Album Fall to Pieces se u većini pesama oslanja na glas Marte Zlakovske, koju je Tricky otkrio na evropskoj turneji na kojoj je iznenada pred prvi koncert ostao bez pevačice. Kako ističe, Marta je turneju spasla od propasti. Mogu oceniti kad je neko skroman i prizemljen. Martu nije briga da bude slavna, samo želi da peva, objašnjava Tricky.

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive AttackTricky je objavio debi solo album Maxinquaye (1995), sa hitovima kao što su Aftermath, Ponderosa, Overcome i Black Steel, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip-hop-a. U svojoj karijeri objavio je 13 albuma, od kojih je poslednji Ununiform (2017).

Ulaznice kupljene za prvobitan datum 29. aprila ostaju važeće i nije ih potrebno menjati. Ukoliko neko želi da vrati kartu, to je moguće od 1. septembra. Potrebno je poslati mejl na office@tickets.rs.

Foto: Boris Vezmar