Therion u Domu omladine Beograda

Švedski symphonic/gothic metal sastav Therion nastupiće 6. marta u Domu omladine Beograda.

Na turneji u okviru koje dolazi, bend će promovisati novo izdanje Beloved Antichrist, o kojem smo već pisali, a koje će biti u formi metal opere i sadržaće više od tri sata muzike. Kako je saopšteno iz benda, biće ovo jedinstvena turneja i performans koji se više nikada neće ponoviti

Sa Therionom će, u Beogradu, kao specijalni gosti, nastupiti ruski symphonic sastav Imperial Age i nemački Null Positiv.

Therion je kao death metal sastav osnovan još 1987. godine. Bend je dobio ime po grčkoj reči therion, što znači zver. Tekstovi su im inspirisani različitim mitologijama, te ispunjeni okultizmom, magijom i drevnom tradicijom. Na ovom albumu su prvi put kombinovali elemente klasike i metala i to vrlo uspešno. Na albumu su svirali solisti s mnogobrojnim klasičnim instrumentima kao i veliki horovi, što je stvorilo specijalnu dimenziju gothic zvuka grupe. Kako su godine prolazile, lider benda Christofer Johnsson i njegovi saradnici zvuk su sve više bazirali na klasičnim elementima, ali bez gubitka korena. Vovin, njihov do sada najuspešniji album u karijeri, objavljen je dve godine kasnije i za samo dva meseca je prodat u 150.000 primeraka. Nakon albuma Vovin, Therion je snimio još osam studijskih albuma.

Ulaznice za ovaj koncert naći će se u prodaji u ponedeljak, 28. avusta, na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Felix i Mungos shopovima i to po ceni od 2200 dinara za prvih sto ulaznica. Nakon toga, pretprodajna cena karata iznosiće 2800 dinara, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 3200 dinara.

THERION sa gostima - Dom omladine, Beograd - 6.3.2018