The Rumjacks krajem oktobra po prvi put u Beogradu

Nakon kanadskog sastava The Real McKenzies, u sredu, 31. oktobra u beogradskom Božidarcu nastupiće jedan od trenutno najaktivnijih predstavnika pomenutog žanra, australijski sastav The Rumjacks.

Prema definiciji, sa ovim sastavom koji dolazi iz Sidneja upoznat je svako ko je iole upućen u keltski pank. a najprepoznatljiviji je po svom remek delu The Irish Pub Song. Iako za sobom ima 3 albuma, ove godine izlazi i četvrti, i 2 EP izdanja, ta pesma definitivno predstavlja bend. Oformljen 2008. godine, ovaj sastav odlučuje da tekuću godinu provede na turneji povodom 10 godina staža, a s tim što je upoznat sa srpskom publikom u Novom Sadu, ovom prilikom posetiće Beograd. Nezavisno od toga što će se koncert održati u sred radne nedelje, očekuje se pun Božidarac, a verujemo i da masu neće činiti isključivo Beograđani.
Kao podrška pridružiće im se dva domaća irish punk benda, dobro poznata ovdašnjoj publici, Scordisci i Cassidy’s Brewery, kao i Blast 77, koji je zadužen za sviranje najvecih pank hitova nastalih krajem ’70-ih i pocetkom ’80-ih godina prošlog veka.

Karte u pretprodaji po ceni od 600 dinara mogu se kupiti u Felix Shop-u i u Božidarac Cafe-u, dok će cena karte na ulazu iznostiti 900 dinara.

Rumjacks-2018_2