The Exploited u Novom Sadu

Škotski crossover/punk sastav The Exploited nastupiće u četvrtak, 26. aprila, u novosadskom klubu SKCNS Fabrika. Bend se vraća u Novi Sad sedam godina nakon nastupa na Explosive bini EXIT festivala.

Koncert će biti održan samo godinu dana nakon što su nastupili u Beogradu, ali će ovog puta biti prisutan i vokal benda, Wattie Buchan, koji u Beogradu nije nastupio zbog zdravstvenih problema.

Wattie nikako nema nameru da odustane od svog obećanja da će ponovo nastupiti u našoj zemlji. Nakon oporavka i ponovnog povratka na scenu, sa svojim bendom se vraća na naše prostore, navode ogranizatori MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Ovaj sastav je jedan od poslednjih čuvara iskrenog pank duha, istrajni borci za pravdu i istinu, kreatori beskompromisnog buntovničkog stava. Svoj put su započeli 1979. godine, da bi nakon nekoliko demo snimaka 1981. godine izbacili album prvenac Punks Not Dead koji je udario temelje novog talasa pank zvuka i na taj način pravcu pa i celom pokretu dao novi vetar u leđa. The Exploited su kroz karijeru doživeli brojne turbulentne uspone i padove i zbog svog tvrdog stava često bili na meti štampe, političara i establišmenta. Međutim, ništa nije moglo da ućutka buntovnike iz Edinburga i njihova priča traje već dugih 37 godina, a danas ih, osim pank fanova širom sveta identično cene i poklonici metal, harkor kao i rok zvuka.

Prošli koncert svoga benda kod bas Wattie je pratio putem prenosa, ovoga puta ponovo sa bine gde mu je i mesto. U godini kada puni 60 godina života, želimo iskrenu dobrodošlicu ovoj živoj legendi!

Ulaznice će biti u prodaji od 2. februara preko Eventim i GigsTix mreža, po akcijskoj ceni od 1.800 dinara za prvih 100 ulaznica, a cena u zvaničnoj pretprodaji biće 2500 dinara. Na dan koncerta, karte će koštati 3.000 dinara.

IMG_6494-(Copy) (Copy)