The Bite i Apricot Brew u subotu u Garaži

Baner promo event

DVAESTROIKA nastavlja sa odličnim koncertima u Garaži, te će Blues rock & Southern rock kombinacija bendova The Bite i Apricot Brew biti u ovom klubu u subotu, 9. juna. 

Ideja o bendu koji će imati energiju punk-a, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se još pre mnogo godina kada je u pitanju bend The Bite. Ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po drugim bendovima, menjala se i The Bite je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu glad potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.  Kao bend koji se orijentisao na klupske svirke, The Bite je svirao u mnogobrojnim klubovima širom Srbije. Iako najbolje zvuči na velikim binama, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan, i da ne treba bežati od malih svirki. Od velikih festivala, moto skupova, preko raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koje staje jedva 50-ak posetilaca, bend širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, jaku energiju, pesme sa pevljivim refrenima i što je najbitnije – dobar provod.

Nedavno su objavili i novi singl Go To Hell koji je naišao na odlične reakcije i već se uveliko zavrteo na radio stanicama širom Srbije, ali i u regionu. Za pesmu Go to Hell objavljen je i video spot, a početkom juna planiraju i objavljivanje nove pesme na srpskom jeziku, Znaš

Apricot Brew je nastao u martu 2015. godine. Tri prijatelja, muzičara, sastala su se da za svoju dušu sviraju svoje omiljene pesme iz 60-ih i 70-ih, ali nisu ni slutili da će iz tog skoro slučajnog susreta zaživeti bend, kasnije poznat kao Apricot Brew. Stanislav Šaršanski, Nemanja Pavlović i Vladislav Jakovljević, drugari iz kraja i nekih bivših bendova su, budući trenutno bez muzičarkog angažmana, rešili da neobavezno i akustično zasviraju stare hitove Nila Janga, Bitlsa, Linird Skinirda, Džejms Tejlora i sl. Već nakon nekoliko proba shvataju da iz toga proizilaze kvalitetne autorske pesme u classic southern rock maniru, pa odlučuju da krenu sa ozbiljnijim radom u tom pravcu. Razvili su svoj prepoznatljivi stil sa dve virtuozne vodeće gitare, snažnom ritam sekcijom i prepoznatljivim glavnim vokalom. Na leto 2016-e imaju prve zapažene nastupe i počinju da snimaju demo snimke svojih prvih numera, kao i prvi samostalno izdat singl za stvar Don’t go Away.  Bend trenutno nastupa širom Srbije i uvežbava materijal za predstojeći prvi studijski album. 

Ulaznice po ceni od  150 dinara možete kupiti na ulazu. Početak događaja zakazan je za 22 časa.

The Bite Dusan Vuckovic 4