Still Corners po prvi put u Beogradu u maju tekuće godine

Britanski dream/synth pop bend Still Corners po prvi put će nastupiti u Beogradu i to 7. maja tekuće godine u sali Amerikana Doma omladine Beograda, a pod pokroviteljstvom organizacije Charm Music Serbia.

Pod uticajima koji obuhvataju vanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih, Still Corners je projekat koji zajedno realizuju Greg Hjuz i Tesa Marej. Grupa je osnovana ubrzo nakon što je Hjuz, kao emigrant iz Amerike, upoznao Tesu na železničkoj stanici u Londonu.

Still Corners su 2010.godine objavili EP Don’t Fall in Love/Wish za Great Pop Supplement lejbl uz video spot za pesmu Wish koji je uradila Lusi Dajson. Činjenicu da su u samo jednom danu prodali svih 700 primeraka, za izdavačku kuću Sub Pop je značila da sa njima što pre treba potpisati ugovor. Već naredne godine, objavljen je njihov prvi album Creatures of an Hour.

Do momenta kada je došao na red i njihov drugi album 2013. godine, Still Corners su se odmakli od uticaja muzike 60-ih godina ka zvuku osamdesetih inspirisani Avalonom sastava Roxy Music. Sa albuma Strange Pleasures izdvojili su se singlovi Fireflies i The Trip.  Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tesa tražili su mir i pronašli su ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirisala je i naziv ovog izdanja – Dead Blue. Album sa kojeg se izvojio singl Lost Boys inspirisan Brajanom Vilsonom, objavili su za sopstvenu izdavačku kuću Wrecking Light u septembru 2016. godine. Dead Blue bio je najviše kotirani dream pop album te godine.

Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine. Slow Air budi atmosferu po kojoj su Still Corners poznati i nastavlja put ovog benda kroz sočno  i eterično izdanje inspirisano vatrom američkog zapada. Želeli smo da čujemo divnu gitaru i bubnjeve i nešto drugačije, spiritualno i gotovo nedefinisano, uz taj klasični vajb pesama. Uvek se trudimo da dobijemo zvuk koji čujemo duboko u sebi, pa smo požurili, da ne dozvolimo mozgu da se previše umeša, kaže Tesa i dodaje: Ime albuma, po mom mišljenju, najbolje prenosi osećaj koji imam kada ga slušam, nekako je vazdušast i predivanBlack Lagoon, vodeći singl sa albuma, u svom video izdanju prati bend na putovanju od pustinje do okeana u potrazi za izgubljenim rajem. Sniman je u Teksasu, Arizoni i Kaliforniji malom filmskom kamerom, dok se članovi ovog benda voze u nepoznato, belim Mustang kabrioletom.

Ulaznice su u prodaji putem prodajne mreže Ticket Vision-a, kao i online na www.tickets.rs. Early bird ulaznice u prodaji su do kraja februara po ceni od 900 dinara. Od 1. marta, ulaznice za koncert možete da kupite po ceni od 1200 dinara. Početak događaja zakazan je za 21 čas.

50497980_1495758047222999_2538509509421170688_o