Skupljeni na brzinu i Po kratkom postupku u subotu u Subotici

Bendovi Skupljeni na brzinu i Po kratkom postupku nastupiće u subotu, 9. novembra, u subotičkom klubu Mladost.

Skupljeni na brzinu je novosadski pank bend oformljen 1995. godine u banatskom mestu Novi Kneževac. Prvi album sa 12 pesama pod nazivom Provincijalna urbanizacija objavljen je 2000. godine za nezavisnu izdavačku kuću You Against Me Records. U martu 2016. za Nocturne Media objavili su EP Slep i gluv sa tri pesme: Slep i gluvNe prestajem i Mašta. Od nastanka benda do danas dolazilo je do promena članova i nekoliko kraćih pauza u radu, ali je suština ostala ista: energično, kratko i jasno.

Bend Po kratkom postupku je osnovan 2002. godine u sremačkom selu Beška i iza sebe imaju ozbiljan svirački staž. Prvi album pod imenom Iz prve ruke objavili su 2009. godine, a nakon njega su usledili albumi Sve po spisku iz 2012. i U raskoraku 2015. godine. U leto prošle godine u novosadskom studiju Socijala sniman je najnoviji album, pri čemu je jedan od glavnih zaduženika bio Vladimir Radusinović, poznatiji kao Radule iz Ateista, koji je obavljao snimanje, miksanje i mastering. Album Slika i neprilika je objavljen u novembru prošle godine pod etiketom beogradske diskografske kuće R’n’R Records. Na albumu se nalazi deset novih pesama, a kao gosti pojavljuju se Zoran Gagić iz benda Neprijatelj prelazi zeku, kao vokal, i na trubi Dušan Kovačević, član sastava Mamurlook.

Početak događaja zakazan je za 22 časa, a cena ulaznice iznosi 300 dinara i možete je nabaviti na ulazu u koncertni prostor.