Skadrilla i Proces u svakom Atomu našeg bića!

Kasniću i na sopstvenu sahranu, naravno. Pa šta bi me onda sprečilo da kasnim i u kafanu? Ko me ne zna – skupo bi me platio, a i to je pitanje. Tešim se tim izjavama dok me Kosta verovatno već psuje što kasnim. No dobro, spremila se gospođica i pošla put zime do grada. U gradu smo zaseli na po koji vinjak u Veronu, čisto da se ugrejemo od ovog minusa i zagrejemo za svirku. Ipak treba đuskati celo veče.

Dolazimo u Cara Dušana, ima već ljudi i nije loša atmosfera. Na moju preveliku radost srećem Terzu iz benda S.U.S. Jebote, nismo se videli trista godina. Kaže Terza da je naivno došao u 21 čas misleći da svirka počinje na vreme. Ha! Međutim, nije ovo bilo klasično čekanje da se bend smiluje i nastupi. Skadrilla je marljivo radila i čekala svoj znak za start svirke. I taj start je došao!

Kreće dobro nam poznati Džingl, đuska bend, đuska publika, Marez kida harmoniku! Cele godine nas Skadrilla daruje svojim nastupima i novim pesmama, ali ovo veče je definitivno vrhunac cele priče tokom 2018. godine. Od Bakijevih ska čarapa i bendovskih kravata, pa sve do verne publike koja je fino počela da se zagreva već uz prve tonove, ovo veče je neopisivo vruće. Kakav minus i košava napolju, večeras je ska i svi đuskamo. Heart of gold i svačije ručice su se već našle u vazduhu, posle čega nas dočekuju pesmom Šta ja mogu uz koju smo samo dodatno prerasli ovaj raspon ruku koji smo širili uz prethodnu pesmu. Raspon ruku na moju visinu od 153 centimetra je neopisivo mnogo izrastao. Posle svih Dvoličnosti i Gospodina, dolazi na red meni najdraža tema – OtpisaniMarezu ubacuju pare u harmoniku, Cenić pleše, žene pevaju, meni se plače od sreće, a vas sram vas bilo ako ste neopravdano izostali sa ovakve večeri, sram. Skadrilla i njeni nam Skajduci dokazali su nam da vrede svake sekunde cimanja iz postelje po ovakvoj hladnoći. Poslednjom pesmom su dali fini šlagvort Procesu da nastupi – Skajduci dolaze na binu!

IMG_4358

Proces nastupa bez ikakvih reči pozdrava, i nama na iznenađenje kreće da remeti mali odmor kojem smo se nadali posle Skadrille. Pesma Rio diže ceo Atom na noge i suzbija nas uz binu! Iskreno se nadam da ću se opet susresti sa ovolikim brojem osmeha kao sinoć. Verujem da nas je pesma Moj san već dovoljno naterala da se zalepimo na plafon od đuskanja. Bezbrižno smo svi bili oduševljeni celom atmosferom i jedva čekali da Skakavac nastavi svoju koreografiju. Guze su nam svima radile kao meduze i kapiram da uopšte nema poente pričati o tome koliko je Proces uspeo da nas digne na noge i da nas natera da tražimo još. Mislim da se svi nadamo da se ovaj pritisnuti play posle duže pauze Procesa neće zaustaviti na dugmetu pause bar još neko vreme. Ne daj Bože dugmetu stop.

Ska ekipo, važni ste nam! Đuskanje i kvalitetna plejlista se neće sama od sebe stvoriti na sceni. Trenutno je 3:35 ujutru, a ja ustajem za manje od pet sati. Sve što mi je na pameti je to koliko bih još skankovala, što bi Direktori rekli, i to koliko se nadam sledećem dobrom đuskanju. Dobro jutro.