Sećanje na Milana i Magi u četvrtak u KST-u

EKV tribute projekat Deca iz vode održaće koncert sećanja na Milana i Magi i obeležiti 25 godina od poslednjeg beogradskog koncerta EKV-a 19. septembra u bašti KST-a.

Ovog puta, ljubitelji muzike EKV-a okupljaju se u bašti KST-a na tribute koncertu pod nazivom Sećanje na Milana i Magi. Pored godišnjice Milanovog rođenja i godišnjice Margitine smrti, ovom prilikom biće obeležena i 25. godišnjica njihovog poslednjeg beogradskog koncerta, na istom mestu gde je i održan.

Koncert koji je grupa Ekatarina Velika odsvirala na leto 1994. godine u rasprodatoj bašti KST-a bio je ujedno i njihov poslednji beogradski koncert. Od tada je prošlo 25 godina, a sećanje na Milana Mladenovića i Margitu Stefanović Magi, koja je uz Milana bila jedini član grupe od početka do kraja, i dalje živi u srcima poklonika njihove muzike. Udruženje Deca iz vode, koje okuplja kreativne osobe i poštovaoce dela Milana i Magi, manifestacijama u gradovima širom bivše Jugoslavije čuva sećanje na njih i reafirmiše stvaralaštvo grupe EKV putem projekcije spotova, filmova, fotografija i koncertnog izvođenja njihovih pesama.

Veliko nam je zadovoljstvo i čast što će se kao specijalni gost pojaviti i Boško Stanojević Bole, poslednji basista EKV-a koji je svirao na tom koncertu, kažu Deca iz vode i dodaju: On će najpre evocirati uspomene na Milana i Magi, kao i na taj koncert, a kasnije i svirati zajedno sa nama. Bole je danas basista grupe Kanda kodža i Nebojša, a pored toga drži časove gitare u KST-u.

Pre koncerta, na velikom video bimu biće prikazani spotovi i fotografije koje su uradili članovi udruženja Deca iz vode, a posetioci će čuti i kraće intervjue sa gostima. Pored repertora koji obuhvata sve najveće hitove i najbolje pesme EKV-a sa svih albuma, specijal ovog koncerta biće i nekoliko pesama koje će biti odsvirane akustično, baš kao što su nekad Milan i Magi radili na EKV unplugged nastupima. Po završetku koncerta DJ Matinee i Vule nastavljaju manifestaciju uz žurku do 4 časa.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji u Felix shop-u, Yugovinyl store-u i KST-u po promo ceni od 400 dinara, a početak događaja zakazan je za 22 časa i 30 minuta.