Sastav ORTTA u četvrtak u Festu

Franko-belcijski prog rock sastav ORTTA nastupiće u četvrtak, 10. novembra 2016. godine, sa početkom od 20 časova, u zemunskomklubu Fest.

Ovaj sastav je svoje ime i identitet izgradio širom francuskih i belgijskih klubova u dosadašnje četiri godine postojanja. Njihove pesme su orijentisane na emocije i čist izraz, što je u današnjoj muzičkoj industriji pokazatelj jedne stvari – iskrenosti. Pa ipak, instrumentali ne ostavljaju utisak nesklada, već savšreno ukomponovanog haosa. Mešavina besa, tuge, minimalizma, psihodelije, sreće i zadovoljstva su zaštitni znak ovog benda kojim svoje fanove vode kroz progresivni, post-rock univerzum. Ove reči možda najbolje pokazuje i način na koji bend opisuje sam sebe: Mi smo veliko telo na krhkim kukovima.

Kao gosti na ovom koncertu nastupiće domaći Red & Blue, akustični projekat Pavla Crvenog i Pavla Plavog, inače pokretačkog pogona indie – rock benda The Somethings.

Ono što ovaj duo krasi je originalno prearanžiranje njima omiljenih pesama u potpuno prijatne akustične verzije. Među njihovim repertoarom mogu se naći pesme izvođača koje svi ljubitelji rocka znaju:  The Smiths, The Cure, Radiohead,  The White Stripes, The Black Keys, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand i mnogi drugi.

Ulaznice za post-rock veče u organizaciji Comrade Booking-a i Post Rocket-a, koštaće 300 dinara i moći će da se nabave na samom ulazu.

14717249_1099930660122881_5777311883500970998_n