Sastav Interpol dolazi u Beograd

Jedan od najcenjenijih altrock bendova današnjice, njujorški trio Interpol, održaće koncert u nedelju, 13. avgusta, u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Pol Banks (gitara, vokal), Daniel Kessler (gitara) i Sam Fogarino (bubnjevi) krenuće ovog leta na evropsku turneju kojom će obeležiti 15 godina od izlaska albuma prvenca Turn On The Bright Lights i koji će u celosti izvestina koncertima. Tako će publika u Beogradu moći uživo da čuje hitove poput Untitled, PDA, Obsticle 1, Say Hello To The Angels i mnoge druge.

Karte za beogradski koncert ovog sastava biće puštene u prodaju u petak, 27. januara, preko prodajne mreže Eventim, a po promo ceni od 1790 dinara za parter i 2490 dinara za VIP terasu, dok će određeni broj ulaznica biti dostupan već od srede putem zvaničnog sajta benda.

Priča o sastavu Interpol počinje u Njujorku 1997. godine, kada su Daniel Kessler, Carlos Dengler, Greg Drudy i Pol Banks oformili bend. Tri godine kasnije, bubnjar Drudy napušta grupu i na njegovo mesto dolazi Sam Fogarino. Godine 2002. potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom Matador Records i izdaju prvi album, Turn on the Bright Lights, koji se našao se na desetoj poziciji godišnje liste albuma NME magazina, kao i na prvom mestu Pitchfork Media Top 50 Albuma. Turn On The Bright Lights je do sada prodat u više od milion primeraka i po mnogima i danas važi za najjače ostvarenje u diskografiji benda u muzičkom i liričkom smislu.

U narednih deceniju i po Interpol je objavio još četiri albuma – Antics (2004), Our Love to Admire (2007), Interpol (2010), poslednji sa basistom Carlosom Denglerom, koji nakon toga napušta bend, i El Pintor (2014). Banks, Kessler i Fogarino trenutno rade na novom materijalu u rodnom Njujorku koji će izdati sledeće godine za Matador Records.

Beograd je jedini grad iz regiona u kojem će njuroški bend nastupiti u okviruove turneje, a fanovi iz okolnih zemalja karte mogu da nabave putem Eventim sajta.

1308-interpol-fb-cover-02 manji