Samostalni referenti, White City Massive i Bednici u petak u Božidarcu

Beogradski bendovi Samostalni referenti, White City Massive i Bednici nastupiće u petak, 23. novembra, u beogradskom Centru za kulturu Božidarac.

Samostalni referenti su poznati po tome što razmrdaju svakog (doslovno svakog), ko dođe na svirku. Nema mesta onom klasičnom posmatranju koncerta iz pozadine i nikako nema mesta negativnoj energiji ili provokaciji; osim onda kada je uperena Vlasti i opoziciji, onima koje nose samo dvanaestice štikle, ili, što se zaista retko dešava, sportskim klubovima. Što se ove svirke tiče, izjavljuju da ne žele ništa da otkrivaju jer im prija da budu nekad i tajanstveni, no podsećaju nas na to da je 23. novembar takođe i dan kada su izbacili album The GreaTESTIS Hits, pa će svirka biti način odavanja počasti čuvenom albumu. Društvo će im praviti i publiku zagrejati dub/funk/reggae sastav White City Massive i novonastali rokenrol/pank sastav Bednici.

White City Massive predstavljaju sebe kao bend koji je nastao u nameri da pravi muziku koja čini da se ljudi osećaju dobro i svakom pesmom teže pozitivnom. Za sobom imaju nastupe na Maskenbalu u KST-u, na Arsenal festu u Kragujevcu, na festivalu Dev9t i brojne uspešne klupske svirke.

Oni koji su uvek ispred bine kada Referenti sviraju, ovog puta će imati čast da sa njima binu i podele, doduše ovog puta bez intervencije obezbeđenja. S obzirom da su Bednici prilično mlad bend, bilo bi lepo od publike da ne ponove poznati ustaljeni obrazac ponašanja blejim za predgrupe, ulazim tek na Referente, i da pruže šansu ovim mladim entuzijastičnim momcima. Na njihovom repertoaru nalaze se autorske pesme i po koja obrada stranih i domaćih pank bendova, a ovom svirkom obeležiće godišnjicu postojanja benda.

Karte po ceni od 400 dinara u pretprodaji možete nabaviti u Felix shop-u i u Božidarac Caféu. Ukoliko vam više odgovara da kartu kupite na ulazu, potrebno je da pripremite 500 dinara.

IMG_5206