Sammath predvodi festival Lupercalia Prima u Domu omladine Beograda

U subotu, 9. februara, imaćemo priliku da, po prvi put u regionu, prisustvujemo furiji benda Sammath i to na jednodnevnom black metal festivalu pod imenom Lupercalia Prima. Koncert će biti održan u klubu Doma оmladine Beograda, sa početkom u 19 časova.

Bendovi koji će takođe nastupiti na ovom festivalu su teški i mračni Void Prayer, brutalni necro speed strah i trepet koji ne viđamo dovoljno često u Beogradu, Terrorhammer, kao i Virtue of the Vicious, koji sviraju blackened hard core.

Sammath je formirao Jan Kruitwagen davne 1994. godine u Holandiji, pod uticajem žestokog zvuka thrash, death i speed zvuka osamdesetih. Skoro deset godina kasnije, basista Ruud Nillesen se pridružuje postavi Sammath-a i savršeno doprinosi eksplicitnoj ekspresiji trijumfalnog besa, razdora i destrukcije. Napokon, i legendarni Wim van der Valk, koga je teško odvući od svih projekata kojima je preokupiran, preuzima ulogu bubnjara 2016. godine.

Po čemu je Sammath prepoznatljiv? U moru prolaznih hitova i trendova, Sammath je sila koja ne jenjava. Publika se i danas poziva na album Godless Arrogance kao na jedan od najboljih iz žanra. Svaki njihov album je stvoren kao potpuno nov projekat, nezavisan jedan od drugog, a opet, sinergično povezan u celinu koja diše već 25 godina. Lojalni kvalitetu, Sammath u potpunosti zaobilazi popularne trendove u metalu i nastavlja da stvara vanvremenske, neprolazne zvuke, bazirane na grubim počecima metal kulture sedamdesetih i osamdesetih, dok, istovremeno, ostavljaju za sobom trag originalnosti i unikatnog stila.

Lupercalia Prima definitivno nije za slusaoce slabašnog stomaka i srca: žanr koji pokriva tekstove rođene iz mističnih preseka istinitog i nestvarnog, istorijskog i mitološkog, okrutnog i beznadežnog, sa muzikom sirovog, brutalnog, nasilnog zvuka, ne preporučuje se slučajnim prolaznicima.

Multitalentovana skupina bendova koji će nastupiti je prava poslastica za ljubitelje black metala i spektakularan događaj, posebno za ovu jedinstvenu, alternativnu, andergraund supkulturu regiona.

Karte možete kupiti ponedeljkom, sredom i petkom od 18 do 20 časova u Poletu u Cetinjskoj, kao i subotom od 12 do 14 časova u lokalu Coffee Dream u Krunskoj, po pretprodajnoj ceni od 1200 dinara. Za grupe od 5 i više ljudi, moguće je zakazati kupoprodaju i drugim danima, kao i za posetioce koji žive van Beograda ili u inostranstvu, putem kontakta na e-mail adresu lupercaliaprima@gmail.com. Neophodno je da u poruci naznačite broj karata i imena posetilaca za potrebe will call. Primićete e-mail u kojem se potvrđuje vaša rezervacija, a karte ćete moći da podignete na ulazu na dan koncerta, pozivajući se na imena navedena u e-mailu. Cena karte će na dan koncerta iznositi 1500 dinara.