Rundek i Ekipa prvi put sviraju u Botaničkoj bašti

Darko Rundek i njegova Ekipa nakon dve i po godine pauze vraćaju se u Beograd 23. i 24. avgusta koncertima u Botaničkoj bašti Jevremovac, jednom od najlepših gradskih prostora na otvorenom, gde će promovisati aktuelni album Brisani prostor.

Botanička bašta je dragulj Beograda sa preko 1300 vrsta bilja u otvorenom prostoru, od kojih treba istaći stare brestove, impozantna stabla kavakaskih zelkova, gorostasne hrastove lužnjake, prastare vrste sekvoja, žbunove Himalajskog biberovca i divne primerke Pančićeve omorike. A stihovi pesme Biljka raste, sa Brisanog prostora, u jednom trenutku kažu Čitav sam život žudio biti jablan, biti čempres.

Jedinstveni Jevremovac je, dakle, savršeno novo mesto za koncertni susret sa Rundekom, jednim od ekološki najs(a)vesnijih muzičara regiona i šire, koji neprekidno javno upozorava na brojne oblike uništavanja prirode, zalaže se za vegetarijansku ishranu i bori se protiv upotrebe plastičnih kesa, seče drveća i uništavanja planinskih reka izgradnjom mini hidrocentrala. U tom duhu, na koncertu Rundeka & Ekipe u Botaničkoj bašti neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše. Čaše će biti deljene na ulazu na koncert i biće poklon svakom posetiocu.

Početak događaja je zakazan za 19 časova i 30 minuta. Ulaznice po ceni od 2.000 dinara se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima sistema Tickets kao i na sajtu www.tickets.rs.