Rudimental DJ na finalnoj večeri 10. Demofesta!

Globalni muzički fenomen Rudimental DJ uveličaće proslavu desetog rođendana banjalučkog Demofesta svojim dokazanim DJ setom, čime će ujedno obeležiti i finalno veče festivala energičnim nastupom u subotu, 22. jula, na tvrđavi Kastel.

Grupa Rudimental osnovana je 2010. godine, a svoj prvi album Home objavili su 2013. godine i on je ubrzo postao jedno od svega nekoliko debi izdanja kojima je to uspelo tokom prvih 12 meseci. To im ujedno donosi i nagradu BRIT za numeru Waiting All Night, kao najbolji singl. Takođe su bili nominovani za MOBO nagradu, kao i Mercury Prize, nakon čega je Rudimental doživeo veliki uspeh.

Sa rasprodatim turnejama i kao hedlajneri velikih festivala, ekipa iz istočnog Londona je približila svoj jedinstveni zvuk milionima ljudi širom sveta, istovremeno se pozicionirajući kao jedan od najuzbudljivijih živih nastupa koji se danas mogu čuti i videti.

Rudimental nastavlja da gradi svoje ime na međunarodnoj sceni. Rekordna prodaja u Australiji, ogromna popularnost u Evropi i uspešna turneja po SAD sa Edom Sheeranom, ovu ekipu čini istinskim globalnim zvezdama. Sa drugim albumom We The Generation Rudimental se vratio na scenu 2015. godine.  Naredne godine objavljuju singl Healing, koji donosi Rudimental u deep house raspoloženju i ponovo iznenađuju svojom fleksibilnošću, koja im omogućava da svoj stil uklope u bilo koji žanr.

RUDIMENTAL DJ LOGO