Rock opera pod zvezdama!

Neobičan spoj klasične rok muzike i gvozdene opere doveo je do toga da muzički spektakl Rok opera već nekoliko godina spaja ne samo muzičke žanrove već i različitu publiku. U saradnji Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog Big benda, 22 antologijska muzička hita rok grupa biće izvedena 26. juna na otvorenom, na krovu Tržnog centra Promenada, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika. Na repertoaru će biti hitovi Led CepelinaDip ParplaKvinaBitlsaPink FlojdaDorsaTine Tarner i mnogih drugih.

Izuzetno smo srećni što publika prepoznaje istinski kvalitet, jer je koncept Rok opere podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila. Tokom ovog projekta postavili smo nove standarde izrade muzičkih aranžmana, interpretacija i samog muziciranja, jer smo izašli iz pozorišnih i akustičnih sala, kaže Vrtačnik.

Cilj je da u narednom periodu što veći broj ljudi oseti posebnu energiju i atmosferu koju donosi koncert na kome antologijske rok hitove izvode vrhunski solisti u pratnji orkestra profesionalnih muzičara klasične muzike, stoga je izuzetno važna podrška i privrednog sektora i kompanija kao što je Promenada, navode u Pozorištu.
Rok opera uspeva da spoji naizgled nespojivo kada su u pitanju muzički žanrovi, ali je najvažnije da privlači publiku različitih senzibiliteta, pa u ovom spektaklu podjednako uživaju i poklonici rokenrola i ljubitelji klasične muzike.

To nije repertoar koji očekujete da ume izvede Opera ili čitav hor i orkestar. I baš je u tome naše prednost. Čini mi se da smo u periodu koji je za nama itekako pokazali da slušamo sopstvenu publiku i da pokušavamo mi da dođemo do publike, a ne ona do nas, kako su kod nas inače naviknuta pozorišta. Mi smo nacionalni teatar, imamo izuzetno iskusne, talentovane i školovane muzičare i pevače i zato verujemo da nam je jedan od zadataka i da obrazujemo i u pozorište dovodimo mladu publiku, a to možemo malim koracima i njihovim jezikom. I, tako i dolazi do ovako neobičnog spoja, objašnjava direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov

Koncert traje 120 minuta, a karte su u prodaji na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta. Cene karata se kreću od 1800 dinara do 2000 dinara.