Rock 5 Roll Fest u Petoj beogradskoj gimnaziji

Takmičenje srednjoškolskih bendova pod nazivom Rock 5 Roll Fest biće održano u subotu, 19. maja, u dvorištu Pete beogradske gimnazije sa početkom u 19 časova. U revijalnom delu večeri nastupiće beogradski sastav Zemlja gruva.

Ovu manifestaciju propratiće i 4 tribine koje će biti održane u Petoj beogradskoj gimnaziji. Prva tribina pod nazivom Novi muzički talas u svetu i Petoj održana je 23. aprila, dok će sutra, 26. aprila, u 13 časova biti održana tribina pod nazivom (R)evolucija pop kulture, koju će voditi Una Ćirić sa Fakulteta dramskih umetnosti. Zatim će uslediti još dve tribine, prva 4. maja od 13 časova pod nazivom Nije Nirvana – o grandž muzici koju će voditi Mihajlo Arsenijević, profesor građanskog vaspitanja i druga 11. maja od 13 časova pod nazivom Sociogeneza grafita unutar prostora Njujorka koju će voditi Stefan Janković sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.

Prijave za učešće na takmičenju mogu poslati grupe ili pojedinci koji izvode autorsku muziku orijentisanu ka rokenrol pravcima na mejl adresu rock5rollfest@gmail.com. U okviru prijave neophodno je priložiti audio ili video snimak barem jedne numere. Od podataka neophodno je navesti ime grupe, njen kratki istorijat, spisak članova kao i tekstove pesama. Glavna nagrada je snimanje u kvalitetnom muzičkom studiju.

30776899_1641680785946141_1992567249_n