Riverside nastupa u martu naredne godine u Domu omladine Beograda!

Čuveni poljski prog rock bend Riverside u sredu, 13. marta 2019. godine, održaće veliki koncert u Domu omladine Beograda, u organizaciji koncertnih agencija MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Riverside su na okupu još od 2001. godine i do sada su objavili 7 studijskih albuma i održali brojne nastupe širom sveta. Bend će na predstojećoj turneji i koncertu u Beogradu predstaviti svoj novi album Wasteland koji je objavljen 28. septembra za izdavačku kuću Inside Out Music. Vizuelni identitet kompletnog pakovanja efektno je realizovao dugogodišnji saradnik benda, čuveni dizajner Travis Smith (Opeth, Katatonia, Devin Townsend, Anathema, Amorphis). Pesme na ovom izdanju su prve koje je bend komponovao kao trio nakon tragičnog gubitka gitariste i jednog od osnivača benda Piotra Grudzinskog koji je preminuo 2016. godine.

Wasteland je definitivno jedan od najmračnijih i najemotivnijih albuma u našoj diskografiji, kaže Michal Lapaj, klavijaturista benda.

Glavna tematika koja se provlači kroz Wasteland je pokušaj preživljavanja u svetu nakon Apokalipse. Nikada nisam pomislio da ću nakon 17 godina benda i 6 studijskih izdanja ponovo imati osećaj kao da objavljujemo debi album, kaže bubnjar Piotr Kozieradski. Wasteland je jednako važan kao i naša prva ploča Out of Myself. Ovo je teži i mračniji Riverside.

Uzimajući u obzir sve ove činjenice, bend je odlučio da na predstojećoj turneji po prvi put posle dužeg vremena u set vrati nekoliko pesama sa voljenog prvenca Out of Myself kao i sa uspešne ploče Second Life Syndrome. Pripremili su i izvedbu Wasteland albuma u celosti, uz njihovu do sada najbogatiju svetlosnu dekoraciju i gostovanja dodatnih muzičara na sceni. Sve fanove atmosferičnog prog roka, kao i ljubitelja težih rifova očekuje pravi audio-vizuelni spektakl 13. marta 2019. u prostoru Doma omladine Beograda.

Ulaznice su u prodaji od 1. decembra po sledećim cenama: prvih 50 ulaznica je u prodaji po akcijskoj ceni od 1700 dinara, u pretprodaji cena će iznositi 2000 dinara, dok će na dan koncerta karta koštati 2400 dinara. Prodajna mesta su Eventim i Gigstix.

46508833_1424853017646494_7918765713420976128_n