Ritam nereda i Brat u maju u Užicu

Bendovi Ritam nereda i Brat nastupiće u subotu, 4. maja, u užičkom Gradskom kulturnom centru.

Ritam nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987 .godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom. Kolekciju legendarnih pesama kao što su Put beznađaCrno je sveNe10 godinaHiljadeSećanja, Heroj i mnoge druge ćete uvek moći da čujete na njihovim nastupima koje će zajedno sa publikom pevati glasno.

Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins iz Rollins band-a i Bill Gould iz sastava Faith No More, koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone AgeMotörheadRed Hot Chili PeppersSuicidal Tendencies i Buzzcocks.

Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja. Poslednje studijsko ostvarenje 30 godina bend je objavio početkom aprila 2017. godine i nakon toga je išao na turneju na kojoj su slavili 30 godina postojanja. Bend trenutno radi na novom studijskom albumu.

Brat je užički bend inspirisan punk i hard-core muzikom, koji je sve više prisutan na domaćoj sceni. Bend je prvog dana novembra prošle godine objavio album Imamo li problem, a recenzija istog dostupna je na našem portalu. U narednom periodu održaće veliki broj nastupa, pretežno na festivalima širom regiona.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 600 dinara možete nabaviti na biletarnici Gradskog kulturnog centra. Ulaznice na ulazu u koncertni prostor biće dostupne po ceni od 800 dinara. Početak događaja zakazan je za 21 čas.

IMG_2371