Remedy, Mooncage, Lagana sreda, Gile i SS&P u nedelju humanitarno u Festu

Ovog vikenda predstoji još jedan veoma važan humanitarni koncert. U nedelju, 8. septembra, od 21 čas u klubu Fest u Zemunu biće održan humanitarni koncert za mladu Magdalenu Marković. Na koncertu će nastupiti bendovi Remedy, Mooncage, Lagana sreda i Sharks, Snakes and Planes, a kao specijalni gost pojaviće se i Gile iz grupe Električni orgazam.

Trogodišnja Magdalena Marković je rođena sa teškom srčanom manom po tipu Tetralogije Fallot i bez plućne arterije. Prvi put je operisana svega nekoliko dana po rođenju. Obavljena je pomoćna operacija kako bi preživela. Devetog dana života je izvršena ugradnja MBT šanta, a zatim i revizija šanta nakon čega se uspešno oporavljala. Tada je porodici rečeno da će Magdalena imati još operacija. Ubrzo je obavljena kardiohirurška intervencija nakon koje se Magdalena sjajno oporavila. Prestala je intezivno da modri, da se zamara i počela je da hoda i trči kao i sva deca njenog uzrasta.

Sledeća na redu je potpuna korekcija srčane mane, nakon koje bi Magdalena trebalo da nastavi život i koja bi značila njenu pobedu. Konačna operacija bi bila izvedena na klinici u Londonu, kao i prethodna, koja je bila veoma uspešna.

Početak događaja zakazan je za 21 čas, a cena ulaznice iznosi 500 dinara, dok će posetioci moći da ostave dodatne donacije.