Putrid Blood promoviše novi album u matičnom gradu

Posle čitavih 5 godina, šidski metalci Putrid Blood ponovo nastupaju u svom rodnom gradu. Koncert će biti održan u Slovačkom domu u subotu, 7. jula, a podršku će im pružiti bendovi Trash Union i War Engine.

Povod je promocija novog albuma Poslednji pozdrav, koji je februaru ove godine objavila izdavačka kuća Nocturne Media. Pored albuma Poslednji pozdrav, iza sebe imaju EP naziva Fire At Will i full-length album Absolute Profit iz 2012. godineTokom prethodnih godina momci su delili binu sa legendarnim D.R.I, Fear Factory, kao i mnoštvom odličnih bendova iz Srbije i okruženja. Prvo mesto na festivalu Nove snage rokenrola donelo je bendu priliku da otvori šesnaesti Koncert godine.

Trash Union je bend oformljen 1999. godine, ali koncertno aktivan od 2001. godine i dolaska MC Cex-a za mikrofon. Od svojih početaka do danas bend je prevalio dugačak put i poprimio naličje koje ga odlikuje u muzičkom smislu kao hibrid prožet mnogim žanrovskim uplivima. Jednostavno rečeno, Trash Union se svrstava u hardcore bendove, zasnovane na metal podlozi, gde se kreće i opstaje sa izvesnim uspehom na lokalnom i širem planu.

War Engine je novosadski bend koji već godinama hara po sceni. Nastao je početkom 2009. i od tada svira svoju verziju hardcore thrash metala. Iza sebe imaju EP Chemical Warfare, EP Machete i full-length album Adrenaline Rush. Nakon nekoliko godina i nekoliko snimljenih singlova i spotova, 2017. izbacuju svoj drugi po redu full-length album The Verdict, koji trenutno i promovišu.

Početak događaja zakazan je za 21 čas, a ulaz na koncert funkcionisaće po principu dobrovoljnih priloga.

IMG_7176-(Copy) (Copy)