Punkreas, Pet minuta slave i Skupljeni na brzinu na otvaranju AKC Disco Beočin

PodrziPRISBanner

Bendovi PunkreasPet minuta slave i Skupljeni na brzinu nastupiće u subotu, 17. avgusta, na otvaranju prvog Alternativnog kulturnog centra u Beočinu.

Posle više od 2 godine raznih aktivnosti u režiji Underground Disco kolektiva, u Beočinu se rodio prvi AKC Disco! Inicijativa za ovaj prostor je započeta od strane mlađih aktivista koji su svoje događaje održavali u atomskom skloništu Centra za kulturu, sport i turizam.

Kako to kod nas obično biva, palanački mentalitet je preovladao, a razni tračevi iskorišćeni su kao razlog za izbacivanje kolektiva iz prostora. Očigledno nam je već svima da su sve volonterske aktivnosti postale pretnja ljudima na pozicijama, pa su tako budžetski korisnici, odnosno zaposleni u Centru za kulturu, sport i turizam, koristili svaku priliku da šire raznorazne neistine o aktivistima UDB, trudeći se svim silama da zadrže svoje pozicije, da im neki tamo ne bi nešto oteli. O kulturnim radnicima u našoj državi, nećemo više trošiti reči, okrenimo se novom prostoru. Akcenat u novom prostoru se neće stavljati samo na muziku kao u prošlom, nego i na sve ostale grane kulture! AKC Disco je namenjen svima onima koji ne mogu da pronađu svoje mesto u trenutnim ustanovama kulture, koji svoje događaje ne mogu da organizuju zbog raznoraznih prepreka, ma koliko one banalne bile, i pre svega mesto za dobro druženje, kreativno izražavanje ili partiju stonog fudbala! Sa odličnim šankom na kojem su jedini zaposleni volonteri udruženja i sjajnom baštom i dvorištem, predstavlja beg iz mučne svakodnevnice, poručuje ekipa okupljena oko ovog prostora.

Umetnici, aktivisti, volonteri koji žele nešto da organizuju u ovom prostoru, mogu se javiti direktno na Facebook stranici stranici AKC Disco Beočin ili putem e-adrese akcdisco@gmail.com.

Početak događaja zakazan je za 20 časova. Na ovom događaju moći ćete da nabavite knjigu Nesvrstani autora Đorđija Njunjića.

IMG_6933_edited