Prvo izdanje Pančevo Wrong Fest-a u julu

Pančevo Wrong Fest naziv je novog festivala alternativne muzike u našoj zemlji i održaće se, kako samo ime nalaže, u Pančevu. Festival će trajati tri dana, 19, 20. i 21. jula, a razna svetska i domaća imena alternativne kulture nastupiće na tri bine raspoređene po gradu.

Organizatori su srećni što mogu da objave da će na festivalu održati nastupe jedna od najvećih latino rap grupa Delinquent Habits, australijski hardcore velikani Deez Nuts, makedonska party ekipa Superhiks, grupa Bitipatibi i britanski punk rock sastav The Virginmarys.
Očekujemo i energične nastupe holandske hip hop ekipe Dope D.O.D. i post-punk sastav The Underground Youth.

Od domaćih imena, na festivalu će se naći crossover bend Iskaz, koji u svojoj muzici sadrže elemente hip hop, rock, funk i dubstep ragga muzike. Rap veterani, Bvana i Mikri, takođe će pokazati svoje veštine, a da dokaže da old school rap mogu prezentovati i mlađe generacije, tu je Smoke Mardeljano. Naravno, da ne bi zaostali za punk feštom koju će prirediti strani bendovi, uzvraćamo udarac nastupom domaćih punk veterana, benda Ritam nereda.

Festival će biti održan na tri bine. Jedna od njih je Right Stageopen air bina koja će se nalaziti u dvorištu Doma omladine Pančeva. Lokalni Dom omladine je odabran od strane organizatora zbog svoje lokacije u centru grada, prelepe urbane arhitekture koja ga okružuje i radova lokalnih umetnika koji krase zidove DomaWrong Stage, koji će se nalaziti na Tamiškom keju, pored živopisnog Tamiša, je bina na kojoj će muzički nastupi trajati do kasno u noć. Organizatori će transformisati izgled Tamiškog keja da bi istakli magičnu i psihodeličnu stranu okoline. Muzej bina će se nalaziti u dvorištu Narodnog muzeja Pančeva. Scena će biti posebno izgrađena u duhu muzike benda Eyot, koji će nastupiti na specijalnom festivalskom događaju. Dvorište muzeja će biti transformisano da učini iskustvo publike inspirišućim. Za ovaj događaj će biti potrebne posebne karte.

19. jula Dope D.O.D. će nastupiti na Right Stage-u , kao i Superhiks Iskaz, dok ćemo na Wrong stage-u gledati The Underground Youth. 20. jula će u dvorištu Doma omladine, na Right Stage-u, rokati Dog Eat Dog, Deez Nuts, Ritam nereda i Dok 7, a na Wrong Stage-u će nam God Is an Astronaut spustiti nebo. 21. jula će na Right Stage-u Delinquent Habits biti hedlajneri, dok će pre njih publiku zagrejati Smoke Mardeljano, Bvana i Mikri. U nedelju će biti održan specijalni događaj festivala – srpski jazz sastav, Eyot, nastupiće na ekskluzivno dizajniranoj bini u dvorištu Narodnog Muzeja Pančeva.

Prvenstveno je festival trebalo da traje dva dana, 19. i 20. jula, ali je dodat i treći dan festivala. Još jedna od promena koje su zadesile organizaciju je promena line up-a festivala. Kao jedan od hedlajnera trebalo je da nastupi rap rock bend HED P.E. Nažalost, organizatori su objavili da je cela evropska turneja benda otkazana iz ličnih razloga, što znači da prethodno najavljeni bend neće nastupati na festivalu.

Karte za sva tri dana festivala možete kupiti u pretprodaji po ceni od 2800 dinara, dok će jednodnevne karte biti uskoro dostupne po ceni od 1200 dinara. Karte možete kupiti putem sajta gigstix.com i na njihovim prodajnim mestima

IMG_4324