Prvi Belgrade Metal Meeting festival

Beograd sledeće godine dobija novi metal festival pod imenom Belgrade Metal Meeting Festival, koji će biti održan 19. januara u Hali sportova. Tokom festivala će nastupiti nemački thrash metal velikani Kreator, poljski death metal veterani Decapitated, francuski groove metal sastav Dagoba i slovenački industrial death/black sastav Noctiferia.

Nemački Kreator je vodeći evropski thrash metal gigant, sa karijerom koja traje 35 godina. Ove godine su objavili 14. album Gods of Violence, objavljen za Nuclear Blast, a u Beogradu će nastupiti kao headlineri, te odsvirati redovni set.

Decapitated je jedan od najuspešnijih poljskih bendova. U početku su prašili tehnički death metal, dok su danas više death/groove orijentisani. Nedavno su objavili album Anticult, za izdavačku kuću Nuclear Blast.

Dagoba je na sceni 20 godina i pored Gojire, jedan su od najpoznatijih metal izvoza iz Francuske. Surova kombinacija groove metala i elektronike je njihova specijalnost. Na koncertu će promovisati novi album Black Nova, objavljen za Century Media.

Slovenačka Noctiferia je sastav sa kojim je naša publika dobro upoznata. Koreni su im u death/black metal zvuku, a danas eksperimentišu sa modernijim metal rešenjima sa primesama industriala. Prošle godine su objavili akustični album Transnatura na kojem se nalaze verzije starih pesama u novom aranžmanu.

MH Concerts i Serbian Hellbangers su najavili mogućnost da još bendova nastupi, o čemu će u narednom periodu biti reči. Takođe se planira da ovaj festival postane tradicionalan.

Ulaznice će biti u prodaji od 4. septembra, po akcijskoj ceni od 2.600 dinara do 1. oktobra. Karte će u zvaničnoj pretprodaji koštati 3400 dinara, dok će cena karata za fan pit iznositi 3700 dinara. Na dan koncerta cena karata će biti 4.000 dinara. Prodajna mesta su šopovi Felix u Beogradu i Mungos u Novom Sadu, kao i Eventim.

belgrade-metal-meeting-2018