Promocija albuma Brzopletost sastava SNB u petak u novosadskoj Fabrici

Koncertna promocija albuma Brzopletost sastava SNB, u izdanju SKCNS, biće održana u petak, 2. novembra. Kao gosti nastupiće novosadski lokalni bend Neprijatelj prelazi zeku, kao i knjaževački sastav School Bus.

Skupljeni na brzinu je novosadski pank bend oformljen 1995. godine u banatskom mestu Novi Kneževac. Prvi album sa 12 pesama pod nazivom Provincijalna urbanizacija objavljen je 2000. godine za nezavisnu izdavačku kuću You Against Me Records. U martu 2016. za Nocturne Media objavili su EP Slep i gluv sa tri pesme: Slep i gluv, Ne prestajem i Mašta. Iza sebe imaju preko stotinu nastupa širom Srbije i nekoliko nastupa u inostranstvu: Ska festival u Budimpešti, promocija emisije Larmanje u klubu Enter u Novom Sadu, RASTOK FEST Jelah (BiH), ADZF Zenica (BiH), a bili su i gosti legendarnim Pankrtima na svirci u Beču. Od nastanka benda do danas dolazilo je do promena članova i nekoliko kraćih pauza u radu, ali je suština ostala ista: energično, kratko i jasno.

Neprijatelj prelazi zeku je novosadski bend koji su 2012. godine oformili članovi raznih žanrovskih krugova novosadske muzičke scene. Par meseci nakon nastanka snimaju singl za pesmu U vrtlogu na tekst Marije Krsmanović, a pesma izlazi na kompilaciji Pobuna vol.2. Sledeće, 2013. godine, bend snima live demo pod nazivom Bolje nedeljom u studiju Positive Family posle kojeg kreće sa nastupima širom Vojvodine. Krajem 2014. i početkom 2015. godine snimaju album prvenac pod nazivom Vreme je koji je takođe snimam u Positive Family studiju kod producenta Aleksandra Saleta Bojanića. Nakon izlaska albuma Vreme je za Nocturne Media, bend nastavlja sa aranžiranjem novih pesama za sledeći album ponesen entuzijazmom zbog same činjenice kako je album prvenac prihvaćen. Ono što sviraju nije samo za uži krug ljudi, ljubitelje gitarskog zvuka, već svako ko pažljivo posluša može da se pronađe i vrlo brzo veže za celu priču.

School Bus postoji od jeseni 2007. i bend prati mnoge promene sastava. Sada grupaciju čine Mica – gitara i vokal, Pejca –  gitara i vokal, Filip – bas gitara, Ćira – bubanj. 2010. godine snimljen je album prvenac pod imenom Ljubav, bes, nostalgija koji ima 11 numera, a izdat je 2013. za etiketu Slušaj najglasnije – Listen loudnes.

Nastupi će početi u 21 čas i 30 minuta, a ulaz je besplatan.

IMG_2264