Prekosutra počinje 34. Beogradski džez festival

Dom omladine Beograda u periodu od 25. do 29. oktobra tekuće godine predstavlja 34. Beogradski džez festival i to pod sloganom Bez granica/No limits.

Prošlogodišnje izdanje Beogradskog džez festivala sa sloganom Džez vizije bilo je umetnički najsmelije od njegovog obnavljanja 2005. godine, sa selekcijom koja je predstavila niz ne samo najznačajnijih, nego i najinovativnijih savremenih svetskih džezera. Ove godine ambicija im je da idu još dalje, jer je i džez otišao dalje – u 21. veku on više ne priznaje ni žanrovske, ni geografske odrednice.

Globalizovana džez scena danas je smelija, zabavnija i raznolikija nego ikad. Vredni, novi džez autori mogu se naći u svakom delu planete, praktično svuda gde se svira, a umetnici su slobodniji nego ikad da kombinuju postojeće ili stvaraju nove žanrove, stalno pomerajući granice.

Novo izdanje Beogradskog džez festivala zato nudi reprezentaciju najintrigantnijih umetnika sa svetske i domaće scene. Festival će i ove godine trajati pet dana, sa tradicionalnim duplim koncertnim programom svake večeri, uz učešće preko dvadeset sastava i solista iz celog sveta. Srpskom sastavu Fish in oil pripada čast da otvori događaj. Oni su predvodnici savremenog zvuka u našoj zemlji, poznati po furioznim nastupima.

Pojedinačne ulaznice , kao i kompleti ulaznica za ceo glavni program i dvodnevni program u Kombank dvorani su u prodaji na blagajnama DOB-a, Kombank dvorane i preko mreže Eventim.

27751798_1821845684516813_4112895145630181246_n