Poznati program i satnica jubilarnog desetog Prnjavorstock festivala

Jubilarni 10. Prnjavorstock biće održan 29, 30 i 31. avgusta 2019. godine i nastupaće 16 bendova.

Festival će tradicionalno biti održan na otvorenom prostoru, u mestu Prnjavor nadomak Avale, na prostranoj livadi koja je prirodni amfiteatar okružen šumom. Festival je namenjen posetiocima svih uzrasnih grupa, podjednako deci i odraslima, ljubiteljima rok muzike, kao i srodnih muzičkih pravaca i muzičkih manifestacija na otvorenom.

Izvođači koji će nastupati u četvrtak, 29. avgusta, su Mountain Tea, kantautor iz Novoga Sada, koji pod uticajem Dilana i Mlinareca izvodi autorsku rokenrol, R’n’B i protestnu muziku, a nastupa u 20 časova, u 21 čas nastupiće Metalika, u 23 časa bend G.R.I.M.M. iz Bijeljine koji obrađuje ozbiljne, aktuelne teme o kojima se danas uglavnom ćuti, i za kraj, jedan čas iza ponoći, Koske, rok bend iz Aranđelovca.

U petak, 30. avgusta, će od 20 časova nastupiti Architect Of Pain, treš/hevi metal bend iz Novoga Sada, u 21 čas Thundersteel, old school heavy metal bend takođe iz Novog Sada, u 22 časa, BG Troteri, iznenađenje za sve posetioce, od 23 časa, Rapidforce, treš metal bend sa dugačkom i bogatom karijerom osnovan 1990. Nastupali su kao predgrupa Slejeru u beogradskoj Areni. U ponoć nastupa El Pre3idente, bend iz Mladenovca i Topole čija je muzika zasnovana na jakim kritičkim tekstovima, koji se odnose na društvo, sistem i politiku, i kao šlag na tortu, Kobold, spid metal trio iz Beograda.

U subotu, 31. avgusta, nastupaju Lost Picks, hard/alternativni rok bend iz Beograda čiji će nastup otpočeti u 20 časova, u 21 čas nastupa Giljotina, pank bend iz Beograda, koncertno izuzetno aktivni i poznati po humanitarnim svirkama, od 22 časa na bini će se naći Grešnici, rok bend osnovan 1983. koji ove godine promoviše svoj četvrti album Iza katapulta, u 23 časa nastupa Loup Garou , bluz bend inspirisan prljavim južnim bluzom, fank rokom, svingom i vuduom, 15 minuta iza ponoći na binu izlazi Disaster, mladi rokenrol bend iz Beograda, koji odlikuje sirova energija panka prenesena treš metal rifovima. U jedan čas i 30 minuta iza ponoći festival će zatvoriti bend Nothing Sacred koji svira hardkor/pank, a dolazi iz Beograda.

IMG_5450