Poljski Riverside sledeće godine u Novom Sadu

Jedan od najpopularnijih progressive rock bendova novije generacije Riverside iz Poljske po prvi put će nastupiti u Novom Sadu 6. marta sledeće godine.

Nakon njihovog prethodnog velikog koncerta u prepunom beogradskom Domu omladine, za ovu priliku bend je odabrao unikatnu lokaciju Pozorišta mladih, gde će u prelepom ambijentu velike sale svojim fanovima prirediti još jedno nezaboravno audio-vizuelno putovanje.

Riverside su na okupu još od 2001. godine i do sada su objavili 7 studijskih albuma i održali
brojne nastupe širom sveta. Bend će na predstojećoj turneji predstaviti svoj novi album Wasteland.

Pesme na ovom izdanju su prve koje je bend komponovao kao trio nakon tragičnog gubitka gitariste i jednog od osnivača benda Piotra Grudzinskog koji je preminuo 2016. godine.

Pamtim trenutak kada smo zvanično objavili da nastavljamo kao trio, priseća se Mariusz Duda, pevač, basista i glavni kompozitor u bendu. Mnogi naši fanovi ne mogu zamisliti album bez Grudžiena. Želeli smo da nastavimo sa koncertima i radimo na novim pesmama u čast našem prijatelju.

Glavna tematika koja se provlači kroz Wasteland je pokušaj preživljavanja u svetu nakon
apokalipse.

Nikada nisam pomislio da ću nakon 17 godina benda i 6 studijskih izdanja ponovo
imati osećaj kao da objavljujemo debi album, kaže bubnjar Piotr Kozieradski. Wasteland je
jednako važan kao i naša prva ploča Out of Myself. Ovo je teži i mračniji Riverside.

Uzimajući u obzir sve ove činjenice, bend je odlučio da na predstojećoj turneji po prvi put posle dužeg vremena u set vrati nekoliko pesama sa voljenog prvenca Out of Myself, kao i sa uspešnog albuma Second Life Syndrome. Pripremili su i izvedbu Wasteland albuma u celosti, uz njihovu do sada najbogatiju svetlosnu dekoraciju i gostovanja dodatnih muzičara na sceni.

Cena prvih pedeset ulaznica iznosi 1700 dinara. Nakon toga će cena ulaznice u pretprodaji iznositi 2000 dinara, a na dan koncerta 2400.