Polar, Frozen Moonlight, Nemesis i Between Two Sides u Elektropioniru u utorak

U klub Elektropionir 4. februara dolazi britanski melodik hardkor bend Polar. Organizatori ovog događaja su MTA Promotion. Predgrupe koje će otvoriti ovaj događaj su Nemesis, Frozen Moonlight i Between Two Sides.

Nakon dekade postojanja, u Beograd dolaze u okviru svoje evropske turneje, noseći sa sobom respektabilnu diskografiju u vidu četiri albuma i dva EP izdanja. Iako su svoje korene povukli iz hardkorpanka, svoj zvuk su danas doveli do jednog jako kvalitetnog blenda metala, melodičnog hardkora i pop-panka. Beogradskoj publici nameravaju, kako i sami pišu u svom portfoliju, da dostave ovaj blend u najjačoj postavi koju je Polar imao.

Nemesis je domaćoj publici već dobro poznat mladi, all-girl melodic death metal bend. Kako kažu organizatori, od klasičnih metal rifova, ove devojke prave vrhunski deathcore i metalcore, koji nas vozi od benda Parkway Drive do Thy Art is Murder, i nazad.

Frozen Moonlight je takođe već poznat domaćoj publici. Oni su bend iz Novog Sada koji lagano izrasta u rezidenta melodičnog metalkora na domaćoj sceni. Prema rečima organizatora, njihov performans se ne propušta.  U skorijoj prošlosti, bend je istupio iz svoje zone komfora i počeo da se bavi i organizacijom koncerata. Upravo su objavili nov EP i proslavili šest godina postojanja.

Between Two Sides su nosioci pop-pank zvuka te koncertne večeri. Ovaj bend je nabijen energijom i uživo zvuči spremno za mnogo ozbiljnije poduhvate od dejstvovanja na lokalnoj sceni. Ipak, verni onome odakle dolaze, ovi momci donose onaj pravi osećaj Kalifornije, dok vas podsećaju zašto je pop-pank jedno vreme bio najpoštovaniji alternativni muzički stil života na planeti. Istinski su borci za ideju Defend pop-punk. Kvalitetom i doslednošću, BTS svakim koncertom postaje još jedna značajna karta u špilu domaće scene i sigurno će biti posebno osveženje te večeri.

Početak događaja zakazan je za 20 časova. Cena karte je 800 dinara u pretprodaji, odnosno 1100 dinara na dan svirke. Prodajna mesta su Felix CD shop u Beogradu i Mungos CD shop u Novom Sadu. Karte možete poručiti i onlajn putem Fejsbuka na zvaničnoj stranici organizatora, MTA Promotion-a.