Phantasmagoria i Asphalt Chant sredinom maja u Beogradu

U subotu, 18. maja, u beogradskom klubu Pulse biće održano veče posvećeno jednom od velikana alter rock scene, Ianu Curtisu, frontmenu legendarnog benda Joy Division, i to povodom 39. godišnjice njegove smrti.

Uživo će nastupiti zagrebačke ex-Yu dark rock legende Phantasmagoria koji su baš na ovaj datum pre trideset godina održali svoj prvi nastup u prepunom, tada kultnom zagrebačkom klubu O.K. Đuro Đaković, gde su u to vreme nastupali svi alternativni bendovi poput KUD Idijota, Majki, Satana Panonskog, Mizara i mnogih drugih. Phantasmagoria će izvesti poseban program zasnovan na pretežno starim pesmama zbog proslave 30. godina benda i svog prvog nastupa, kao i poneku noviju pesmu, ali i neizbežnu Joy Division obradu. Kao specijalni gosti isto veče će nastupiti sve popularniji beogradski bend Asphalt Chant koji svoj zvuk temelje na dark i gothic sceni iz osamdesetih.

Nakon koncerta sliedi dark party na kom će frontamen Phantasmagorie, inače poznati zagrebački DJ, Tomi Phantasma i frontamen grupe Asphalt Chant, DJ Alimpije puštati dark, post punk, new wave, gothic, electro, synthpop...

Vrata kluba će biti otvorena u 21 čas, a cena ulaznica će iznositi 300 dinara. Ulaznice će biti dostupne samo na ulazu u klub.

FOTO: Jovica Drobnjak
FOTO: Jovica Drobnjak