Perpetuum Jazzile sutra po prvi put u Beogradu

Perpetuum Jazzile, svetska vokalna ekstaza, po prvi put u Beogradu nastupa u subotu, 1. decembra, u Sava centru.

Perpetuum Jazzile je jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svetu koja dolazi iz Slovenije. Kritički hvaljeni, popularni zahvaljujući svojim snažnim ritmom, bogatim harmonijama, pozitivnom energijom, neprevaziđena kreativnost i posebna mešavina različitih žanrova muzike, koji reprodukuju samo ljudski glas – folk, pop, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk i drugi.

Bogat repertoar od Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne aranžmane poznatih svetskih muzičkih dragulja kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i druge muzičke legende.

Perpetuum Jazzile je osnovan 1983. godine, pod uticajem tadašnjeg umetničkog reditelja Marka Tirana, koji je počeo sa grupom pod imenom Gaudeamus izvođenje zahtevnih džez vokalnih ansambala. Tomaž Kozlevčar je odigrao važnu ulogu u razvoju Perpetuum Jazzile u periodu 2001-2010. godine time što je napisao neke legendarne aranžmane za grupu, kao što su Afrika, Avsenik Medley, Summer Night i mnogi drugi, a takođe je učestvovao u razvoju zvučne produkcije.

Karte su u prodaji u sistemu Eventim i na blagajni Sava centra.

FOTO Irena Herak
FOTO Irena Herak