Pakao nad Pančevom krajem jula

U okviru manifestacije pod nazivom Hell Over Pančevo, u Pančevu će u subotu, 26. jula, nastupiti bendovi Alitor, Centurion, Nemesis i Aurium.

Kao što i priliči jednom starom industrijskom gradu poput Pančeva, zvuci teške metalurgije širiće se gradom, ali ovaj put iz bašte Doma omladine Pančeva.

Alitor su osnovani 2011. godine i dolaze iz Inđije. Iza sebe imaju dva studijska ostvarenja i nekoliko singlova, a trenutno rade na novom albumu koji će biti objavljen za izdavačku kuću Take It or Leave It. Bend nastupa širom Srbije i Evrope i po tom pitanju je zasigurno jedan od najaktivnijih na našim prostorima. Delili su binu sa mnogim velikim imenima poput, ObscuraDeath DTA, Nuclear Assault i drugi.

Centurion su nastali 2008. godine kao heavy metal bend, ali su vremenom ubacili etno elemente u svoju muziku, rezultujući u trenutnoj heavy/etno/progressive mešavini. Jedan su od najpopularnijih bendova među domaćom publikom.  Iza sebe imaju jedno EP izdanje i debi album koji je objavljen prošle godine.

Nemesis je beogradski ženski melodic death metal sastav. Do sada imaju objavljen jedan album, The War Is On, a iza njih je i veliki broj koncerata u zemlji i regionu. Prilično zapaženo su prošli i njihovi nastupi sa bendovima Bullet For My Valentine i Thy Art Is Murder.

Aurium je beogradski progressive symphonic metal sastav. Osnovani su 2012. godine. Na početku karijere su prilagodili svoj pravac modernoj muzici dodavajući simfonijski orkestar, horove i audio semplove u kombinaciji sa art rock-om, ali su već na drugom albumu doneli čvršći i metalniji zvuk. Objavili su novi album, The Second Sun, 19. juna ove godine.

Cena ulaznica je 300 dinara, a možete ih nabaviti na ulazu.