Omaž frontmenu benda Joy Divison u petak u Novom Sadu

U petak 17. maja, u MKC Petefi Šandor će biti održan koncert posvećen Ian-u Curtis-u, frontmenu čuvenog benda Joy Divison. Povodom 39. godišnjice njegove smrti nastupiće bendovi Phantasmagoria, Asphalt Chant Sputnik, kao i dj Tomi Phantasma.

Uživo će nastupiti zagrebačke ex-Yu dark rock legende Phantasmagoria koji su baš na ovaj datum pre trideset godina održali svoj prvi nastup u prepunom, tada kultnom zagrebačkom klubu O.K. Đuro Đaković, gde su u to vreme nastupali svi alternativni bendovi poput KUD Idijota, Majki, Satana Panonskog, Mizara i mnogih drugih. Phantasmagoria će izvesti poseban program zasnovan na pretežno starim pesmama zbog proslave 30. godina benda i svog prvog nastupa, kao i poneku noviju pesmu, ali i neizbežnu Joy Division obradu.

Kao posebni gosti nastupiće darkwave bend koji postaje sve popularniji, Asphalt Chant iz Beograda. Od ovog banda očekujemo izvođenje autorskih pesama, kao i velikog broja obrada iz opusa darkwave i gothic rock muzičkog pravca, kao što su bendovi The Cure, Mizar, Joy Divison, Bauhaus i mnogi drugi. Što se tiče autorskih pesama, one su nesvakidašnji spoj darkwave/gothic pravca sa elementima ambijentalne muzike. Pesme benda se nalaze na kompilacijama Dark:Scene – Vol.7, Dark:Scene from Balkan i Vreme brutalnih dobronamernika.

Pored njih nastupiće bend Sputnik iz Novog Sada. Bend peva na engleskom, a prvi EP In Between Worlds izašao je u januaru 2016. sa pet pesama, dok je 2. februara 2018. izašao album A Memory of Fire na kome je 13 pesama, a izdavačka kuća je Take It Or Leave It Records.

Nakon koncerta sledi party za čiju će atmosferu biti zadužen frontmen benda Phantasmagoria, dj Tomi Phantasma. On će puštati dark, post punk, new wave, gothic, electro, synthpop, tačnije grupe kao što su Joy Division, She Past Away, The Ramones, Depeche Mode, EKV, Pixies, The Smiths i mnogi drugi.

Poznata je satnica ovog događaja, tako da će prvi na binu izaći Asphalt Chant u 21 čas, Sputnik će na bini biti od 21 čas i 50 minuta, dok će Phantasmagoria početi svoj nastup u 22 časa i 45 minuta.

Ulaznice možete nabaviti po ceni od 300 dinara putem Gigstix-a ili u CD Shop-u Mungos. Ulaznice će takođe biti u prodaji na ulazu u MKC Petefi Šandor na dan koncerta, po istoj ceni.

FOTO: Jovica Drobnjak
FOTO: Jovica Drobnjak